10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMischii: Comuna ar putea reveni la vechile hotare

Mischii: Comuna ar putea reveni la vechile hotare

Primarii comunelor din judeţul Dolj  sunt în aşteptarea bugetului pentru a face primele investiţii pe anul acesta sau pentru a le continua pe cele începute în anii trecuţi şi abandonate din lipsa banilor

Pentru comuna Mischii, ţelul  imediat este să revină la graniţele iniţiale, prin preluarea în administraţie a unor terenuri aflate acum la Şimnicul de Sus. „Vrem să refacem graniţele aşa cum sunt trecute în documentele de la arhivele statului, unde stă scris, negru pe alb, că Mischiul se învecinează la vest cu oraşul Craiova, şi pentru acest lucru suntem în proces. În martie avem pronunţare la Tribunalul Dolj, pentru a lua în administrare 600 de hectare de la Şimnic, pierdute în 1968. Nu vrem decât să refacem hotarele, astfel încât să se potrivească exact cu realitatea, şi atunci va creşte şi potenţialul comunei“, a mărturisit Gheorghe Popa (foto), primarul comunei Mischii.
În ceea ce priveşte investiţiile, în prezent se află în derulare asfaltarea drumurilor de exploataţie agricolă. „Lucrările sunt realizate în proporţie de 20%. E vorba de două drumuri: unul paralel cu ruta Craiova-Vâlcea, care va scurta accesul în comună cu doi kilometri, iar celălalt este paralel cu drumurile judeţene şi va mări suprafaţa terenului intravilan“, a precizat edilul-şef. Tot în derulare se află şi proiectul de reabilitare a căminului cultural din comună. „Este primul proiect pe zona metropolitană şi are o valoare de 300.000 de euro, iar noi contribuim cu o cofinanţare de 2%, pe care trebuie să o prindem în bugetul de anul acesta“, a mai spus Gheorghe Popa. O altă noutate este că, în curând, instituţiile publice din comună vor beneficia de curent electric gratuit. S-a aprobat proiectul de construire a parcului fotovoltaic la Mischii, Şimnic şi Vulpeni, care va aduce iluminat public gratuit şi localnicilor. În ceea ce priveşte sărbătorile locului, începând de anul acesta, ziua comunei va fi pe 6 mai şi nu în prima duminică după Sfântul Gheorghe, cum era până acum. Aleşii locali spun că era nevoie de această schimbare pentru că de fiecare dată festivitatea cădea în zi de post, fapt care a stârnit de multe ori nemulţumirea participanţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS