Acasă Local Craiova: 1,3 milioane de lei pentru gardul Colegiului „Carol I“

Craiova: 1,3 milioane de lei pentru gardul Colegiului „Carol I“

Gardul Colegiului Naţional „Carol I“ din Craiova va intra în reparaţii. Municipalitatea a propus pentru şedinţa din 28 februarie suma de 1.308.695 de lei, bani din care se vor reface cei 239 de metri de gard care împrejumuieşte curtea unităţii de învăţământ pe latura de vest din strada „Gheorghe Bibescu” şi a cea de nord care se învecinează cu strada „Mihai Viteazul”.

Potrivit raportului întocmit de Serviciul de Achiziţii şi Investiţii din cadrul Primăriei Craiova „în prezent împrejmuirea existentă a terenului pe latura de Vest şi parţial Nord este puternic afectată de împingerea pământului din spatele împrejmuirii, prezentând atât fisuri verticale cât şi deplasări ale coronamentului. Pentru remedierea situaţiei existente care prezintă un risc mare de accident prin cedarea zidului existent sub împingerea pământului din spatele gardului este necesară construirea unui zid nou în acelaşi amplasament“.

Scenariile tehnico-economice prin care obiectivul de investiţie poate fi atins prevăd ca zidul de sprijin existent din zidărie de cărămidă pe laturile de vest şi nord se va demola pe tronsoane alternante de 4,5 – 6 metri lungime şi în locul lui pe aceleaşi dimensiuni se executa un zid de sprijin din beton armat monolit care să facă faţă alunecărilor de teren. Lucrarea va fi finalizată în cinci luni.

Exit mobile version