3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAl doilea volum de poezie, la numai 16 ani

Al doilea volum de poezie, la numai 16 ani

Isabela Tiberiade, o adolescentă de numai 16 ani, elevă în clasa a X-a, la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova, cu aptitudini lirice, şi-a lansat ieri al doilea volum de poezie, numit „Magia albastră“. Cartea conţine 30 de poezii şi a fost tipărită la editura Revers, abordând teme diverse.
„În versurile scrise de mine vorbesc despre  frumos, tradiţii, iubire despre joc şi joacă, despre speranţă, copilărie şi adolescenţă. Toate inspirate din viaţa de zi cu zi a unui adolescent. Este scrisă atât în limba română, cât şi în limba romani“, precizează autoarea. Lansarea a avut loc sub genericul „Ziua limbilor materne“ şi s-a derulat în biblioteca Colegiului „Carol I“, la acest eveniment fiind prezenţi inspectori şcolari, elevi şi profesori ai colegiului, dar şi studenţi de etnie romă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.

A început în clasa a V-a

Tânăra este la a doua lansare de carte, prima fiind în urmă cu patru ani, când era la şcoala generală.
Şi-a descoperit talentul pe când era în clasa a V-a, primele versuri ale sale fiind publicate în revista aniversară a şcolii în care învăţa.
De atunci, nu a mai renunțat la această pasiune, primind şi premii. Cea mai recentă reuşită a fost înregistrată anul trecut, la concursul internaţional de creaţie de la Brăila, unde a obținut premiul I.
De altfel, profesorul de română de la clasă spune despre Isabela că „în scrierile sale are o formulă care atrage cititorul.
Poeziile ei au fost luate în consideraţie şi de specialişti în domeniu, care apreciază că propune o formulă care reabilitează într-un fel tradiţionalismul poetic, păstrând freamătul adolescentului modern“. Isabela Tiberiade scrie nu numai poezie, ci şi proză, și pregăteşte lansarea unui nou volum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS