24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident cu şase victime la ieşirea din Craiova

Accident cu şase victime la ieşirea din Craiova

Şase persoane au fost rănite ieri-dimineaţă, în urma unui accident în care au fost implicate patru autoturisme. Evenimentul rutier s-a produs din cauza unui şofer care nu s-a asigurat la ieşirea din parcarea hipermarketului Metro Craiova.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au precizat că Cristian Paliu, de 32 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism Seat, la ieşirea din parcarea hipermarketului Metro, situat în afara municipiului Craiova, pe strada Calea Bucureşti, a lovit Dacia Logan condusă de Gheorghe Terpeziceanu, de 49 de ani, din localitate. În urma impactului, Dacia condusă de Terpeziceanu a fost proiectată pe contrasens, unde a fost lovită în plin de un Opel condus regulamentar de Constantin Dăbuleanu, de 40 de ani, din localitatea Iancu Jianu, judeţul Olt, apoi s-a răsturnat. În accidentul de circulaţie a fost implicat şi al patrulea autoturism, o Skoda la volanul căreia se afla Cristina Sandu, de 34 de ani, din Balş, care a lovit Opelul condus de Dăbuleanu.
În urma tamponării dintre cele patru autoturisme, au fost rănite şi transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova şase persoane. Medicii au stabilit că trei dintre victimele accidentului – şoferul Opelului şi cei doi pasageri din maşina sa – au suferit leziuni uşoare, ca şi şoferul autoturismului Seat. În schimb, alte două persoane au fost rănite grav. Este vorba de doi pasageri din Dacia Logan – Aurel Mirea, de 44 de ani, şi Ion Sârbu, de 45 de ani, ambii din Craiova, care s-au ales cu fracturi costale, respectiv o fractură de tibie.  
După primele cercetări, poliţiştii de la Rutieră au stabilit că vinovat de producerea accidentului este Paliu, care nu s-a asigurat la ieşirea din parcarea Metro şi nu a acordat prioritate de trecere Loganului condus regulamentar dinspre Craiova către Balş de Terpeziceanu. Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că Paliu este cercetat pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS