14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Arestaţi pentru furturi şi deţinere de armament

Mehedinţi: Arestaţi pentru furturi şi deţinere de armament

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova au înaintat instanţei de judecată, la sfârşitul săptămânii trecute, propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor Schmidt Ionuţ Sabin şi Dumitrescu Constantin Nicu Ilie, pentru săvârşirea de către aceştia a infracţiunilor de furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, respectiv operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. Judecătoria Orşova a admis propunerea magistraţilor procurori şi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 zile a inculpaţilor menţionaţi mai sus.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, probatoriul administrat în cauză până la acest moment procesual a relevat următoarea stare de fapt:
În perioada 27 martie 2012 – 3 februarie 2013, Schmidt Ionuţ Sabin a sustras singur sau împreună cu Dumitrescu Constantin Nicu Ilie mai multe bunuri, în valoare de 16.350 lei aparţinând mai multor părţi vătămate de pe raza localităţilor Cireşu, Podeni, Iloviţa şi CEZ Distribuţie SA. De asemenea Schmidt Ionuţ Sabin a deţinut ilegal la domiciliul său o armă cu aer comprimat marca „NARCONIA” din categoria celor supuse autorizării precum şi mai multe petarde, iar Dumitrescu C-tin Nicu Ilie a deţinut ilegal la domiciliul său mai multe cartuşe de arme.
Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS