15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul Judeţean Craiova, în săptămâna controalelor

Spitalul Judeţean Craiova, în săptămâna controalelor

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova a intrat în săptămâna controalelor, fiind verificat în aceste zile atât de Ministerul Sănătăţii (MS), cât şi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS). Corpul de control al ministerului s-a prezentat la datorie de miercuri, solicitând pentru început doar date cu caracter general.
„S-au cerut informaţii generale despre unitatea medicală, despre secţii, s-a solicitat o prezentare per ansamblu a spitalului. Probabil vor avea timp să analizeze totul, pentru că stau o săptămână“, susţin surse din cadrul SCJU Craiova. Controalele efectuate de echipa MS reprezintă, de fapt, evaluarea anuală pe care ministerul o face la unităţile spitaliceşti din subordine şi priveşte activitatea acestora. Spitalul Judeţean din Craiova are de îndeplinit, până în luna martie, şi un plan de conformare pentru a trece de la categoria a II-a de competenţă, cum a fost clasificat de minister, la categoria I (nivel de competenţă foarte înalt), situaţie în care ar avea şi un buget cu aproximativ zece milioane de lei mai mare. „Deocamdată, controlul nu a ajuns pe secţii, acum studiază hârtiile“, afirmă surse din conducerea spitalului.
Controlul de la minister a făcut însă ca agitaţia din spital să crească. Şefii de secţii dau bătaie să-şi pună la punct toată documentaţia, iar asistentele se îngrijesc ca saloanele şi holurile să fie curate. Pentru a nu rămâne mai prejos şi pentru a vedea cum merg lucrurile la cea mai mare unitate medicală din Oltenia, CJAS Dolj a demarat şi ea un control operativ la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, care nu are legătură cu verificările ministerului. Echipa de control a Casei urmăreşte dacă raportările făcute de unitatea medicală, în baza cărora se fac deconturile, sunt conforme cu realitatea, verificările făcându-se prin sondaj.     
Marian Apipie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS