27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProcurorii DIICOT l-au făcut chisăliţă pe Mititelu

Procurorii DIICOT l-au făcut chisăliţă pe Mititelu

Pentru Adrian Mititelu se anunţă vremuri grele. După ce aproape s-a văzut câştigător în războiul cu FRF şi LPF şi scăpat de dosarul de corupţie în care era anchetat de ani buni, Mititelu a rămas ieri cu gura căscată când a aflat că este urmărit penal de procurorii DIICOT.

Urcat pe un cal alb, ca luptător împotriva corupţiei din fotbal, Adrian Mititelu se vede acum în ipostaza de a da cu subsemnatul în faţa procurorilor, într-un dosar pe care îl credea pierdut prin sertarele anchetatorilor. În mod ironic, una dintre acuzele pe care i le aduc procurorii are legătură cu faptele de „vitejie“ din tinereţe ale acestuia, atunci când, prins de febra retrocedărilor, a pus mâna pe zeci de hectare de teren, iar cu banii obţinuţi pe o parte din ele a intrat în lumea patronilor din fotbal.
Ieri, Adrian Mititelu s-a dus liniştit la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din Bucureşti, la solicitarea procurorilor. Credea că a fost chemat pentru a fi informat că dosarul său a fost închis, după cum a declarat el pentru GdS. „Eu am crezut că îmi iau declaraţii şi că închid dosar“, a spus el. Când colo, procurorii l-au informat că s-a pus în mişcare urmărirea penală faţă de el şi mai multe persoane din anturajul său pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Când a auzit asta, Mititelu a văzut negru în faţa ochilor. „Eu credeam că am fost scos de sub urmărire penală. De ani de zile este acest dosar şi după trei ani mă cheamă să dau declaraţii şi să-mi spună că a fost redeschis. Pentru aceste fapte m-a anchetat şi DNA-ul şi mi-a dat NUP (neînceperea urmăririi penale – n.r.). Mă deranjează că au infirmat NUP-ul DNA-ului. Este o făcătură. Procurorii sunt pe mână cu Mircea Sandu. Soluţia DNA a fost contestată de cei care m-au reclamat atunci şi a fost menţinută de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acuzaţiile de acum sunt identice. Parcă nu s-a făcut nimic în acest dosar“, a spus Mititelu cu obidă.

Blestemul pământului

Ce-i reproşează, concret, procurorii DIICOT lui Mititelu? Că a vândut, de exemplu, între firmele sale un teren la un preţ subevaluat, de aproape 30 de euro pe metru pătrat, faţă de preţul de piaţă de 200 de euro pe metru pătrat practicat în acea zonă. Prin neînregistrarea în contabilitate a diferenţei de preţ şi neplata impozitelor aferente, spun procurorii, bugetul de stat a fost prejudiciat. „Şi care e problema că am vândut acel teren? Îmi pot imputa preţul, dar unde este fapta penală?!“, se întreabă retoric Mititelu.
Altă acuzaţie se referă la neevidenţierea taxei pe valoarea adăugată în cazul vânzării pe bază de abonament a ziarului Ediţie Specială.
Şi, ca o ironie a sorţii, procurorii îl consideră pe Mititelu un mare evazionist în domeniul vânzării fructelor pe care acesta le-ar fi cultivat pe terenul de la Staţiunea de Dezvoltare Pomicolă de la Işalniţa, pe care s-a străduit din răsputeri să pună mâna. Puteţi spune oricum, că anchetatorii i-au pus practic lui Mititelu mărul în gură, că l-au făcut chisăliţă, acuzându-l că nu a plătit statului miliarde de lei bune pentru producţia de fructe pe patru ani. Din spusele acestuia rezultă că, procurorii au considerat că, anual, el ar fi obţinut de pe terenul staţiunii sute de tone de mere şi piersici, pe care le-au înmulţit cu preţul din piaţă al unui măr, în felul acesta rezultând evaziunea fiscală pe care ar fi comis-o Mititelu. Amuzant este că pe Mititelu nu l-au interesat niciodată pomii de la staţiune, ci terenul de sub, pentru visele lui imobiliare, caz pe care GdS l-a prezentat în detaliu la vremea respectivă.
Ca să mai prindă culoare în obraji după aroganţa procurorilor DIICOT, Adrian Mititelu a dat o fugă la ceilalţi procurori, de la DNA, alături de aceştia ducând războiul împotriva FRF şi LPF. Vizibil afectat de ceea ce i se întâmplă, Mititelu nu a mai dat ca sigură victoria în acest dosar, ci s-a mulţumit să spună că este „optimist“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS