11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Jefuită de nepot

Trei tineri din Craiova, dintre care doi minori, au fost reţinuţi de poliţiştii IPJ Dolj după ce s-a stabilit că au spart apartamentul bunicii unuia dintre ei şi i-au furat banii, bijuteriile, ceasurile şi telefoanele mobile.
Poliţiştii IPJ Dolj au precizat că, în noaptea de marţi spre miercuri, o patrulă de poliţişti de la Secţia 3 a observat o persoană care încerca să sară gardul Uzinei Ford. După ce l-au reţinut pe suspect, oamenii legii l-au dus la secţie, unde au stabilit că este vorba de Mihăiţă Spânu, de 18 ani, din Craiova. Tânărul a încercat să sară în curtea Uzinei Ford când a văzut maşina poliţiei, vrând să se ascundă. Pentru că asupra tânărului de 18 ani au găsit 400 de euro şi 200 de lei, poliţiştii l-au luat la întrebări, iar acesta a mărturisit că furase banii împreună cu doi amici, din apartamentul bunicii unuia dintre ei. Ulterior, poliţiştii au stabilit că, în cursul zilei de marţi, împreună cu minorii Marius M. şi Ionuţ P., ambii de 17 ani, din Craiova, au intrat în apartamentul Gabrielei Vîlcu, de 64 de ani, din Craiova, bunica lui Ionuţ, şi au furat bani, bijuterii, telefoane mobile, ceasuri şi alte bunuri. Pentru a intra în casa femeii, cei trei tinei au folosit o copie a cheii de la intrarea în apartament, copie făcută chiar de Ionuţ.
Cei doi minori au fost găsiţi de poliţişti, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, într-un hotel din municipiu. Aveau la ei o mare parte din bunurile furate de la Gabriela Vâlcu, printre care 11 lănţişoare din aur, 15 ceasuri de diferite mărci, două telefoane mobile, şase brichete, din care două suflate în aur, cercei şi inele din aur cu argint, precum şi sume de bani în lei şi valută. Poliţiştii au mai stabilit că cei trei tineri şi-au cumpărat din banii furaţi câte un telefon mobil de ultimă generaţie, au plătit camera de hotel şi au trecut prin mai multe baruri şi restaurante din municipiul Craiova.
Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că există indicii că cei trei tineri au mai fost implicaţi în săvârşirea de fapte de natură penală, motiv pentru care se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. Toţi trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS