8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDemolare la păcănele

Demolare la păcănele

Primăria Craiova a pus la pământ primul dintre chioşcurile ridicate fără autorizaţie pe domeniul public de firma GINA FLORES

Muncitorii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova au pus umărul, ieri dimineaţă, la demolarea a încă două chioşcuri care ocupau ilegal domeniul public. De această dată a fost vorba de două tonete aflate în cartierul Craioviţa Nouă, nu departe de Secţia 5 Poliţie.

„Ne demolaţi? Păi nu s-a rezolvat?“

Prima astfel de construcţie pusă la pământ a fost cea aparţinând SC MT ALVAMIA SRL Craiova. Este vorba de un magazin general amenajat într-o clădire de tablă, amplasată în grădina unui bloc de pe Aleea III Castanilor. Aici, proprietarii au înţeles să-şi demonteze singuri construcţia, muncitorii de la RAADPFL dându-le doar o mână de ajutor la demolare.
Altfel a stat, însă, treaba la cea de-a doua clădire pusă la pământ din dispoziţia primarului Lia Olguţa Vasilescu. E vorba de un fost magazin al firmei GINA FLORES SRL Craiova, amplasat la intrarea în Piaţa Orizont şi transformat în ultima perioadă în bar cu „păcănele“ (aşa cum sunt poreclite maşinuţele de pocher electronic).
La 8.40, când le-au bătut la uşă poliţiştii, câţiva băieţi cu cafeluţele în mână au ieşit surprinşi din acest local, vădit deranjaţi că nişte persoane în uniformă nu-i lasă să dea palme butoanelor de la maşinuţe.
„Ce? Ne demolaţi? Păi nu s-a rezolvat?“, întreba unul dintre ei, rotindu-şi privirea pentru a cuprinde zecile de oameni – muncitori, poliţişti locali, agenţi şi ofiţeri de poliţie de la Secţia 5, subofiţeri şi ofiţeri de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj – veniţi să dea jos chioşcul cu pricina. Apoi respectivul – un obişnuit al localului – i-a zâmbit unuia dintre poliţişti şi i-a spus: „N-aţi mai venit de mult pe la noi!“.

„Plătim impozite la primărie, ce aveţi cu noi?“

Chemată de cineva din local, patroana firmei GINA FLORES şi-a făcut în scurt timp apariţia, însoţită de fiul ei. Patroana n-a avut cuvinte tocmai de laudă la adresa primăriţei, susţinând că magazinul său nu trebuia demolat, din moment ce firma pe care o conduce este în proces cu Primăria Craiova tocmai pe tema acestei ample campanii antichioşcuri pe care o duce municipalitatea. „Plătim impozite la primărie, ce aveţi cu noi?“, întreba retoric patroana, în timp ce fiul său îi imortaliza cu i-phone-ul personal pe toţi cei care luau parte la operaţiune, fie ei poliţişti, jandarmi, muncitori de la RAADPFL sau ziarişti.
Poziţia antiprimăriţă a patroanei n-a surprins, însă, pe nimeni, în condiţiile în care Olguţa Vasilescu a dat în repetate rânduri exemplu de construcţie ilegală un „chioşc“ de câteva… sute de metri pătraţi, ridicat pe domeniul public de această firmă pe bulevardul Carol I, aproape de gară.
Dându-şi seama că nu poate convinge pe nimeni să înceteze demolarea, patroana a avut atunci grijă să-şi recupereze măcar aparatura din local, adică „păcănelele“ şi aerul condiţionat. Restul a fost demolat de muncitorii RAADPFL, sub privirile câtorva locatari din turnul de vizavi, supăraţi că îşi pierd astfel distracţia lor preferată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS