14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţişti implicaţi în scandal

Poliţişti implicaţi în scandal

Un fost poliţist de la IPJ Mehedinţi şi unul de la Poliţia de Frontieră au ajuns la spital sâmbătă dimineaţă, după ce au fost bătuţi şi tăiaţi în urma unui scandal izbucnit într-un restaurant din Drobeta Turnu Severin. Cei doi bărbaţi au mers la un local vineri noapte cu mai mulţi prieteni, şi ei poliţişti, iar după ce au consumat mai multe pahare, au deranjat un grup de tineri cunoscuţi în oraş ca scandalagii, aflaţi în acelaşi local. Tabăra oamenilor legii a avut mai mult de suferit, iar fostul poliţist de la IPJ şi poliţistul de frontieră au fost bătuţi şi tăiaţi.
„Vineri, 9 februarie, la ora 1.40, Poliţia Municipiului Drobeta Turnu Severin a fost sesizată prin 112 despre faptul că, pe bulevardul Revoluţiei, în apropierea unui local de alimentaţie publică, a avut loc un conflict spontan izbucnit pe fondul consumului de alcool. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă formată din poliţişti ai Serviciului şi Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, în urma verificărilor stabilindu-se că persoanele agresate sunt G.N., de 26 de ani, şi C.A., de 27 de ani, ambii din Drobeta Turnu Severin. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că victimele, în timp ce se aflau într-un restaurant din municipiu, au avut o discuţie contradictorie cu altă persoană şi, pe fondul consumului de alcool, aceasta din urmă a aruncat cu o sticlă în direcţia mesei la care se aflau victimele şi l-a lovit pe C.A. la nivelul capului, după care a părăsit localul. G.N. a încercat să-l oprească pe suspect, însă acesta l-a lovit cu un cuţit în piciorul drept, provocându-i o plagă. Cele două victime au fost transportate la Spitalul Judeţean Mehedinţi, pentru acordarea de îngrijiri medicale“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Cele două victime au ajuns la spital, fostul poliţist fiind în stare mai gravă, după ce a pierdut foarte mult sânge, având nevoie de stabilizare circulatorie.
„Am transportat la spital doi bărbaţi care, în urma unei altercaţii, au suferit tăieturi şi traumatisme craniene. Unul dintre ei, tânărul de 26 de ani, a suferit o tăietură mai serioasă şi pierduse mult sânge, având nevoie de stabilizare hemodinamică şi circulatorie. L-am predat colegilor de la UPU stabil şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale“, a declarat Eleodor Mihuţ, medic SJA.
Bătăuşii au fost identificaţi şi duşi la poliţie pentru audieri, iar un tânăr, de 21 de ani, s-a ales cu dosar penal pentru tulburarea liniştii publice, ultraj contra bunelor moravuri şi port de armă albă.
„Suspectul a fost identificat de poliţişti, iar faţă de acesta s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 321 Cod Penal, art.180 Codul Penal şi art. 2 alin. 1 pct. 1 din  Legea nr. 61/1991R.
Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a izbucnit conflictul şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate, urmând ca acestea să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunerea corespunzătoare“, a mai spus Nicolae Lohon.
Cele două victime au rămas internate la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, având nevoie de intervenţii chirurgicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS