11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecat a doua oară pentru trafic de influenţă

Judecat a doua oară pentru trafic de influenţă

Nicolae Şuleapă, fost angajat în cadrul MApN şi socrul unui poliţist din cadrul Serviciului de Operaţiuni Speciale Dolj, condamnat anul trecut la doi ani şi şase luni pentru trafic de influenţă, a fost trimis în judecată într-un alt dosar de trafic de influenţă.
Cercetările în cazul lui Şuleapă au fost începute de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, la jumătatea lunii aprilie 2012, după ce au primit un denunţ de la un băileştean, care s-a plâns că bărbatul i-a cerut 4.000 de euro, din care i-a dat 11.000 de lei, pentru a interveni pe lângă cadre cu funcţii de conducere din MAI pentru a-i „aranja“ admiterea la Şcoala Militară de Jandarmi ori la Şcoala de Agenţi de Penitenciare. Ulterior, anchetatorii au organizat o acţiune de prindere în flagrant a lui Şuleapă, acesta fiind prins după ce primise de la băileşteanul care îl denunţase alţi 5.000 de lei, bani care fuseseră marcaţi de anchetatori. La acel moment, anchetatorii au comunicat că Şuleapă „a pretins şi primit 5.000 de lei de la denunţător, dându-i asigurări acestuia că a făcut toate demersurile pentru a promova examenul de admitere la Şcoala de Agenţi de Penitenciare de la Târgu Ocna“. După ce a fost prins în flagrant, Şuleapă a fost arestat preventiv, iar la sfârşitul lunii mai a şi fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Inculpatul şi-a recunoscut faptele pentru a obţine o pedeapsă mai blândă, iar pe 28 iunie Tribunalul Dolj l-a condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare. Nicolae Şuleapă a făcut apel, însă i-a fost respins de magistraţii Curţii de Apel Craiova. Bărbatul nu a mai făcut recurs, iar condamnarea sa a rămas definitivă.
Luni, acelaşi Nicolae Şuleapă a fost trimis în judecată într-un alt dosar de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, acest dosar a fost disjuns din primul, pentru că alte două persoane păgubite de Şuleapă erau plecate în străinătate în momentul anchetei. După întoarcerea acestora în ţară, procurorii au stabilit că i-au dat inculpatului 8.400 de lei în schimbul promisiunii că le va aranja admiterea la Şcoala de Agenţi de Penitenciare. Primul termen de judecată în acest dosar a fost fixat de Tribunal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS