10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMaşini ridicate din parcările pentru persoanele cu handicap

Maşini ridicate din parcările pentru persoanele cu handicap

Poliţiştii locali craioveni şi echipajele de ridicări auto ale Regiei Autonome de Transport (RAT) au demarat o amplă campanie de sancţionare a şoferilor şi de ridicare a maşinilor parcate pe locurile speciale destinate persoanelor cu handicap. Prioritate au locurile de parcare pentru persoane cu handicap, amplasate pe strada Romul, chiar sub geamul primăriţei Lia Olguţa Vasilescu.
„Am avut mai multe sesizări venite din partea unor persoane cu handicap, care s-au plâns că, venind la primărie cu treabă, găseau mai tot timpul ocupate locurile de parcare care le sunt destinate. Pentru a nu fi discuţii, că nu se văd marcajele specifice de pe carosabil, am discutat cu cei de la RAADPFL, care au montat şi indicatoare în dreptul respectivelor locuri de parcare. Ca atare, am trecut la acţiune, în sensul sancţionării contravenţionale a şoferilor şi ridicării maşinilor oprite neregulamentar pe aceste locuri de parcare cu destinaţie specială“, a precizat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.
În cele câteva zile care au trecut de la începutul acestei luni, au fost deja ridicate cinci maşini care staţionau fără drept pe locurile persoanelor cu handicap de lângă primărie. Pe lângă amendă, şoferii acestora au fost nevoiţi să scoată din buzunar şi taxa de 300 de lei, impusă de primărie drept contravaloare a ridicării şi depozitării autovehiculului oprit neregulamentar.
„În paralel cu acţiunile de depistare şi sancţionare a conducătorilor auto care opresc neregulamentar pe locurile destinate persoanelor cu handicap, noi continuăm să acordăm atenţie eliberării staţiilor de autobuz sau de taxi de maşinile particulare oprite acolo fără să aibă acest drept“, a menţionat directorul Octavian Mateescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS