Acasă Local MAE: Obiectivitatea acuzaţiilor la adresa României în scandalul închisorilor CIA, sub semnul...

MAE: Obiectivitatea acuzaţiilor la adresa României în scandalul închisorilor CIA, sub semnul întrebării

MAE român afirmă, referitor la raportul „Globalizing torture”, publicat de Open Society Justice Initiative, că obiectivitatea afirmaţiilor din document privind găzduirea unei închisori secrete a CIA în România este pusă sub semnul întrebării.

Potrivit unui comunicat al MAE român transmis astăzi, Open Society Justice Initiative a sprijinit demersurile judiciare iniţiate împotriva României la CEDO de Abd al-Rahim Hussayn Muhammad al-Nashiri privind deţinerea lui într-un centru de detenţie al CIA de pe teritoriul românesc, „ceea ce este de natură să pună sub semnul întrebării obiectivitatea afirmaţiilor din raport”.

De asemenea, potrivit MAE, pe lângă plângerea la CEDO, Abd al-Rahim Hussayn Muhammad al-Nashiri, în prezent deţinut în închisoarea de la Guantanamo Bay, a depus, prin intermediul Open Society Justice Initiative, şi o sesizare autorităţilor judiciare române privind deţinerea acestuia într-un centru de detenţie CIA din România.

„A fost deschisă o anchetă, aflată în prezent în curs de derulare. Autorităţile competente vor întreprinde toate demersurile necesare pentru soluţionarea acestei cauze cu deplina respectare a principiilor statului de drept şi a drepturilor omului”, se arată în comunicatul MAE.

 

Exit mobile version