10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria Craiova, parte civilă la DNA

Primăria Craiova, parte civilă la DNA

De ochii galeriei, Olguţa Vasilescu va cere daune de un milion de euro pentru fiecare an în care Universitatea Craiova nu va participa
în competiţiile fotbalistice, în dosarul constituit la plângerea lui Adrian Mititelu

Consiliul Local al Municipiului Craiova a mandatat-o, ieri, pe primăriţa Lia Olguţa Vasilescu să formuleze o cerere de constituire ca parte civilă din partea municipalităţii în dosarul penal nr. 316/P/2011, aflat pe masa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Reamintim că cercetările în acest dosar au la bază sesizarea finanţatorului Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, pe tema dezafilierii clubului.
Prin cererea de constituire ca parte civilă, ce va fi semnată de Olguţa Vasilescu, în baza împuternicirii primite ieri din partea consilierilor, municipalitatea cere tuturor învinuiţilor din acest dosar – FRF, LPF, Mircea Sandu, Dumitru Dragomir etc. – în solidar, daune morale şi materiale de un milion de euro „pentru fiecare an de neparticipare în competiţia de fotbal a FC Universitatea Craiova, prin săvârşirea infracţiunilor ce fac obiectul dosarului“.
„La cererea reprezentanţilor galeriei, am decis să formulez acest proiect de hotărâre, pe care să-l supun atenţiei dumneavoastră, de a ne constitui şi noi parte civilă în acest proces, să cerem despăgubiri, în primul rând pentru prejudiciile aduse imaginii localităţii, având în vedere tradiţia fotbalistică de peste 63 de ani a clubului craiovean, şi în al doilea rând pentru că, prin acţiunile lor, învinuiţii au paralizat activitatea FC Universitatea Craiova, astfel că municipiul a fost privat de dreptul de a încasa taxe şi impozite pe această perioadă“, a explicat consilierilor Lia Olguţa Vasilescu.

Varianta de rezervă

Consilierul local PNL Pavel Badea a luat cuvântul în şedinţa de ieri, pentru a anunţa că clubul pe care îl conduce nu se opune demersurilor primăriţei de a reînvia echipa lui Mititelu.
„Salut decizia doamnei primar de a dori să reînfiinţeze echipa de fotbal în oraşul nostru. Era emblema Craiovei, pierdută în ultimii ani. Reamintesc că sunt director la Clubul Sportiv Universitatea Craiova şi acest club a obţinut acum patru luni acceptul ministerului de înfiinţare a unei secţii de fotbal. În situaţia în care doamna primar a luat această decizie, noi, cei de la Clubul Sportiv Universitatea Craiova, nu vom înfiinţa echipă de fotbal! Noi nu ne dorim să existe două echipe cu acelaşi nume. Deşi noi, din punct de vedere legal, avem dreptul să dăm drumul la această echipă, eu, ca director, nu-mi doresc să existe o ambiguitate, cu două echipe care să aibă acelaşi nume. De aceea, ţin s-o felicit pe doamna primar şi totodată să-l felicit şi pe domnul Mititelu că a revenit la idei mai bune şi intenţionează să dea primăriei brandul şi echipa, pentru a reînnoda această istorie“, a spus Badea.
Totuşi, el i-a amintit primăriţei că are varianta pentru ca oraşul, din vară, să aibă o altă echipă de fotbal, numită tot Universitatea Craiova: „În cazul în care nu se va putea realiza ce v-aţi propus, doamnă primar, există şi varianta numărul doi, cea de asociere cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova. Dumneavoastră aveţi şi această opţiune“.
Dând dovadă de abilitate politică, primăriţa a încercat să-şi ia o marjă de rezervă, pentru a nu părea în ochii concitadinilor drept o apărătoare a intereselor lui Mititelu, ci doar o susţinătoare a reînvierii fotbalului craiovean: „Rugămintea mea este să nu ne încurcăm, pentru că aici discutăm despre cu totul altceva. Aici discutăm dacă vom fi sau nu parte în procesul pe care clubul de fotbal îl are cu FRF. În ceea ce priveşte o altă echipă de fotbal, un alt club, e cu totul altceva şi nu cred că e cazul să discutăm aici“.

Olguţa şi-a retras proiectele

În urma dezvăluirilor din numărul de ieri al cotidianului nostru, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a retras de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local cele două proiecte de hotărâre privind acordarea unor spaţii ultracentrale pentru amicii săi politici.
Reamintim că şefa executivului municipal propunea legislativului local să-şi dea acordul pentru închirierea fără licitaţie a două spaţii din centrul oraşului, pentru două ONG-uri înfiinţate în aceeaşi zi, la sfârşitul anului trecut, şi ale căror acte constitutive sunt aproape copii la indigo. Primul dintre aceste spaţii, în suprafaţă de 97,46 mp, este situat la subsolul clădirii din strada Mihail Kogălniceanu, nr. 13. Acolo urma să-şi amenajeze sediul Asociaţia „Pro Craiova“, înfiinţată, printre altele, de Elena Daniela Popescu şi Maria-Alina Nistor, ambele membre (ba chiar şi candidate la alegerile parlamentare din decembrie 2012) ale Partidului Ecologist Român (PER). Să mai spunem că preşedinte al PER Dolj este Ana-Maria Constantinescu, consilier personal şi şoferiţă a primăriţei Olguţa Vasilescu?
Al doilea spaţiu, de numai 18,28 mp, este situat pe strada Romul, la parterul blocului Romarta, scara D. Până anul trecut, a avut acolo cabinetul senatorial însăşi primăriţa actuală a urbei, Lia Olguţa Vasilescu. Vrea să se mute acolo Asociaţia „Oltenia Proxima“, al cărui preşedinte este pesedistul Alin Ionuţ Şuiu. Avocat şi consilier local în comuna Goieşti, tânărul – a cărui soră a fost angajată cu câteva luni în urmă la Serviciul de Imagine din Primăria Craiova – a fost numit la propunerea PSD în Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă Oltenia. Săptămâna trecută, el a fost condamnat definitiv şi irevocabil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
După ce Gazeta de Sud a relatat cine sunt cei care primeau spaţii fără licitaţie de la Primăria Craiova, primarul Lia Olguţa Vasilescu a decis ieri, în debutul şedinţei Consiliului Local Craiova, să retragă de pe ordinea de zi – fără nici o explicaţie – cele două propuneri privind atribuirea respectivelor imobile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS