13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFabrica lui Samir, furată bucată cu bucată

Fabrica lui Samir, furată bucată cu bucată

Poliţiştii doljeni au reuşit să prindă trei tineri craioveni, printre care şi un agent de pază, care timp de o jumătate de an au furat bunuri din fabrica de confecţii Kira Group din localitatea doljeană Bucovăţ, administrată până în anul 2006 de omul de afaceri Samir Sprânceană.
Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, în urma cercetărilor făcute până în prezent, s-a stabilit că Iulian Creţu, de 24 de ani, fost agent de pază la Kira Group, împreună cu Cătălin Ivan, de 22 de ani, şi Emil Creţu, de 24 de ani, toţi trei din Craiova, între august 2011 şi ianuarie 2013, au sustras diverse bunuri din fabrica de confecţii Kira Group, printre care uşi şi ferestre de termopan, mobilier de baie, chiuvete sau calorifere. Poliţiştii doljeni au mai explicat că cei trei suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Fabrica de confecţii de la Bucovăţ a fost pusă sub sechestru în dosarul în care Samir Sprânceană este judecat alături de alţi zece inculpaţi pentru obţinerea ilegală a unei TVA în valoare de 66 de milioane de lei. Tribunalul Dolj a amânat pronunţarea în acest dosar, în care inculpaţii sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii, spălare de bani şi evaziune fiscală, pentru 6 februarie.
În prezent, SC KIRA GROUP SRL, societate care deţine fabrica de confecţii de la Bucovăţ şi care a fost administrată de Samir Sprânceană, este în insolvenţă, lichidator fiind SC AMT SERVICII SPRL, care încearcă să valorifice bunurile rămase pentru achitarea creanţelor în valoare de aproximativ 16,5 milioane de lei. Din această sumă, cea mai mare parte, aproximativ 14 milioane de lei, ar trebui să revină Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj, restul banilor urmând să fie împărţiţi de peste 70 de creditori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS