10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCabinetul lui Dascălu, dat lui Vasilescu

Cabinetul lui Dascălu, dat lui Vasilescu

Deşi primăriţa a recunoscut că cererea lui Dascălu a fost dosită în primărie, spaţiul pentru cabinet parlamentar i-a fost acordat tot lui Nicu Vasilescu

Consiliul Local Craiova a fost ieri scena unei dispute politice între PSD şi PDL pe tema evacuării deputatului pedelist Constantin Dascălu din spaţiul în care acesta şi-a amenajat încă din 2008 cabinetul de parlamentar, pentru a fi instalat acolo pesedistul Nicu Vasilescu. După un schimb acid de replici între primăriţă şi consilierii fostei puteri, a rămas… ca la-nceput!

„Tot la redistribuire îi vom da şi noi un spaţiu“

Consilierul Dan Cherciu a încercat s-o convingă pe primăriţă cu argumente „moral-politice“, aducându-i aminte că pedeliştii au fost, totuşi, gentili cu ea în mandatul trecut: „Fosta majoritate PDL din Consiliul Local a avut momente în care putea să-şi arate muşchii, dar nu a făcut-o. Cel mai bun exemplu este solicitarea pe care doamna primar a făcut-o în mandatul trecut către Consiliul Local Craiova de a i se repartiza un spaţiu, deşi dânsa obţinuse un mandat de parlamentar în Colegiul Filiaşi. Dânsa a beneficiat, prin votul majorităţii de atunci, de acest spaţiu. Or, acum, majoritatea,  dorind să ne arate cine este stăpânul, încearcă să facă – în opinia mea – un abuz“.
„Domnul Dascălu, ca şi noi toţi ceilalţi, a fost ales pe patru ani şi nu are mandat de faraon. Eu consider că, fiind vorba de un colegiu parlamentar din Brazdă, cel mai îndreptăţit să aibă acest spaţiu este câştigătorul acestui colegiu, adică domnul deputat Nicu Vasilescu“, i-a răspuns primăriţa, fără să fie „mişcată“ în vreun fel de cuvintele lui Cherciu.
„Potrivit legilor ţării, trebuie să-l recunoaşteţi şi pe domnul Dascălu drept câştigător pe acelaşi colegiu“, a încercat s-o corijeze celălalt consilier local al PDL, Marian Vasile.
„Domnul Dascălu a câştigat la redistribuire şi tot la redistribuire îi vom da şi noi un spaţiu“, i-a dat replica Olguţa Vasilescu.

Cerere dosită în primărie

Pedeliştii au adus apoi în discuţie faptul că la dosarul de şedinţă nu s-au depus şi cererile repetate făcute de deputatul Constantin Dascălu pentru spaţiul din Brazda lui Novac.
„Domnul Dascălu a depus cererea pentru cabinet parlamentar la RAADPFL, când, de fapt, trebuia s-o depună la primărie. Or la primărie a depus-o abia după publicarea ordinii de zi, adică pe 28 ianuarie“, a susţinut Olguţa Vasilescu.
„Doamnă primar, din nou încercaţi să ne induceţi în eroare!“, i-a răspuns consilierul local Marian Vasile, punându-i în faţă o copie a cererii depuse la primărie de Constantin Dascălu pe… 16 ianuarie! Iar asta după două adrese înaintate către RAADPFL Craiova – pe 17 decembrie 2012 şi 9 ianuarie 2013, – prin care cerea menţinerea contractului de închiriere a spaţiului în care îşi avea cabinetul de parlamentar din Brazda lui Novac!
„Aduceţi-mi originalul!“, a cerut Olguţa Vasilescu angajaţilor de la secretariatul primăriei. Când i s-a adus cererea originală – depusă de Dascălu pe 16 ianuarie, dar făcută pierdută prin sertarele primăriei – nu i-a mai rămas decât să recunoască că greşise.
Şi totuşi, primăriţa şi-a menţinut propunerea de acordare a acestui cabinet către colegul său de partid Nicu Vasilescu. Trecându-se la vot, 21 dintre consilierii locali (reprezentanţii PSD, PNL şi UNPR) au votat în favoarea propunerii Olguţei Vasilescu, pedeliştii au votat împotrivă, iar pepedediştii s-au abţinut. Aşadar, Constantin Dascălu urmează să fis scos din cabinetul său de parlamentar, pentru a-i face loc lui Nicu Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS