8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComercianţii din Piaţa Mare, mai mulţi, dar mai înghesuiţi

Comercianţii din Piaţa Mare, mai mulţi, dar mai înghesuiţi

Nici un comerciant de legume şi fructe nu va mai vinde în afara halei specializate, mesele din exterior fiind introduse în hală

Comercianţii din hala de legume şi fructe a Pieţei Centrale din Craiova vor fi, de la 1 februarie, mai mulţi, dar mai… înghesuiţi! Asta, pentru că toate mesele vânzătorilor de legume şi fructe situate în afara halei au fost introduse în interior. Şi nu sunt puţine.
„Sunt 150 de mese în plus în hala de legume şi fructe – e vorba de toate mesele care se aflau în exteriorul halei şi pe care am decis să le băgăm în interior. Am dorit să le asigurăm astfel comercianţilor condiţii mai bune – să fie feriţi de ploaie, ninsoare, de vânt şi frig sau de soarele din timpul verii. În general, oamenii ne-au mulţumit pentru această decizie. Poate că au fost şi nemulţumiţi, pentru că vor fi ceva mai înghesuiţi după reorganizarea meselor, dar contează în primul rând să creăm condiţii bune pentru clienţi. Până la urmă, cumpărătorii trebuie să fie mulţumiţi, ca să poată fi mulţumiţi şi vânzătorii“, a susţinut Cătălin Resceanu, directorul general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.
Cele 150 de mese de curând introduse în hală nu sunt încă utilizate. 80% dintre ele au fost deja închiriate, dar contractele intră în vigoare începând cu 1 februarie.

Spaţii separate pentru olari

Conducerea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, unitate din subordinea municipalităţii, vrea să facă mai multe modificări în Piaţa Centrală.
„Pe locul unde au fost olarii dorim să facem o parcare de 60 de locuri, cu acces din strada Nicolae Bălcescu. Pentru asta, vom fi nevoiţi să demolăm vreo trei-patru chioşcuri, dar legea şi contractul ne permit să facem acest lucru. Contractele includ o clauză care ne permite să demolăm construcţiile pentru orice modernizare sau investiţie de utilitate publică. Drept urmare, vom încerca să le oferim celor afectaţi alte locuri în piaţă“, a menţionat Cătălin Resceanu.
Altă schimbare vizează tot hala de legume şi fructe. Prin montarea unor pereţi despărţitori din profile PVC cu geam termopan, latura dinspre strada Nicolae Bălcescu a acestei hale va fi închisă, creându-se, astfel, un fel de boxe, cu acces pe actualele uşi laterale ale halei de legume şi fructe.
„Vrem ca în spaţiul nou-creat să le facem nişte boxe olarilor şi comercianţilor de flori, să aibă rafturi pentru expunerea tuturor produselor, astfel încât clienţii să vadă mai bine ceea ce comercializează aceştia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS