6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Acţiuni de prevenire desfăşurate de poliţia rutieră

Dolj: Acţiuni de prevenire desfăşurate de poliţia rutieră

Efectivele poliţiei rutieri au acţionat şi în acest sfârşit de săptămână pentru prevenirea accidentelor de circulaţie cauzate de viteza excesivă şi nerespectarea culorii semaforului, conform unui comunicat a Inspectoratului de Poliţie al Judeţui Dolj.
Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi poliţiştii Biroului Rutier Craiova au acţionat atât pe principanele artere din municipiu dar şi pe D.N. 6 şi D.N. 65.
Totodată, efectivele Biroului Rutier ca urmare a căderilor de zăpadă au acționat şi pentru prevenirea blocărilor unor arterelor rutiere, pentru verificarea modului în care administratorii drumului public asigură viabilitatea acestuia pe timp de iarnă precum și pentru verificarea echipării vehiculelor pentru circulația pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață și/sau polei, cu anvelope de iarnă și/sau dispozitive antiderapante.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost controlate în trafic 380 autovehicule şi au fost constatate 165 abateri de natură contravenţională pentru care poliţiştii au aplicat sancţiuni în sumă totală de 34.300 de lei. Astfel, au fost aplicate 30 sancţiuni pentru viteză neregulamentară, 20 pentru nerespectarea culorii roşu şi 16 sancţiuni pentru lipsa anvelopelor de iarnă.
23 de permise au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 11 certificate de înamtriculare au fost retrase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS