16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞcolarii trec prin evaluare naţională în luna mai

Şcolarii trec prin evaluare naţională în luna mai

Elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor fi supuşi unei evaluări naţionale de verificare a competenţelor dobândite la clasă. Examenele se vor desfăşura în centre-pilot stabilite de Ministerul Educaţiei. Pentru elevii din clasele primare s-au stabilit 86 de unităţi şcolare-pilot, iar pentru cei de clasa a VI-a, 136 de şcoli. În Dolj, evaluările vor avea loc la Şcoala „Traian“ din Craiova şi la Şcoala Sărbătoarea din comuna Bucovăţ. Testele vor fi elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi se vor aplica elevilor în perioada 9-22 mai.

Teste în funcţie de vârstă

Subiectele vor fi diferite, în funcţie de programa elevilor. La clasa a II-a, acestea conţin două secţiuni: prima vizează competenţele de receptare-producere a mesajelor, în vreme ce a doua abordează competenţe de matematică. Rezultatele obţinute la evaluarea competenţelor fundamenta le la finalul clasei a II-a sunt valorificate prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi vor fi consemnate în portofoliul educaţional al elevului.
Evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a va include următoarele discipline: limba română şi matematică. Elevii nu vor primi note, ci calificative, care vor contribui la cercetări de diagnoză a sistemului de învăţământ primar. Pentru elevii de clasa a VI-a, testele vor urmări preorientarea şcolară către un anumit tip de liceu şi vor fi susţinute la limbă şi comunicare, matematică şi ştiinţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS