12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArestat pentru evaziune fiscală

Arestat pentru evaziune fiscală

Un bărbat de 30 de ani, din Craiova, a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, ieri, după ce ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor Dolj au stabilit că nu a evidenţiat în contabilitate mai multe achiziţii intracomunitare şi a făcut o „gaură“ în bugetul statului de peste un milion de lei.
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au comunicat că, miercuri seară, a fost reţinut pentru 24 de ore Ionuţ Stoian, de 30 de ani, din Craiova, suspectat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În urma cercetărilor făcute în acest caz, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au stabilit că Stoian, în perioada aprilie 2009 – aprilie 2010, în calitate de administrator al SC Vioados Com SRL Craiova, a efectuat achiziţii intracomunitare şi interne de produse agroalimentare fără a evidenţia în contabilitate, în totalitate, veniturile realizate.  
Mai exact, SC Vioados Com SRL Craiova achiziţiona brânză, carne de pui, margarină sau unt din Bulgaria şi Ungaria, iar din România, fructe şi legume, produse pe care ulterior le revindea fără a trece în contabilitate toate veniturile. Craioveanul este acuzat că prin această modalitate s-a sustras de la plata unor taxe şi impozite datorate bugetului statului în sumă totală de 1.074.458 de lei.
Miercuri seară, Ionuţ Stoian a fost reţinut pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe, iar ieri a fost prezentat la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS