5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj a prezentat noul manager privat al Spitalului Judeţean

CJ Gorj a prezentat noul manager privat al Spitalului Judeţean

Consiliul Judeţean (CJ) Gorj a prezentat ieri noul manager privat al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Acesta este o persoană juridică, respectiv SC Tetraedru Medical Consulting SRL din Ilfov, şi a fost singura firmă care a depus o ofertă la Consiliul Judeţean Gorj. Valoarea fără TVA a contractului este de 408.636 de lei, respectiv 11.351 de lei pe lună, timp de trei ani, atâta timp cât firma Tetraedru va asigura managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, instituţie medicală aflată în administrarea Consiliului Judeţean Gorj. Scopul noului manager al Spitalului Judeţean este îmbunătăţirea calităţii actului medical prin creşterea performanţelor actului managerial. Noul manager prezentat ieri într-o conferinţă de presă comună organizată de administratorul firmei SC Tetraedru Medical Consulting SRL din Ilfov, Dorel Dumitraş, şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, este economistul Cristian Vlădoianu, fost director de spital. Firma selectată să conducă pentru următorii trei ani Spitalul Judeţean din Târgu Jiu mai asigură de doi ani managementul Spitalului din Drobeta Turnu Severin şi de o lună pe cel al Spitalului din Călăraşi.

Indicatori de performanţă

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că noul manager şi-a asumat prin contract mai mulţi indicatori de performanţă pe care trebuie să îi atingă în următorii trei ani. „Între obiectivele specifice ale noii conduceri se află: îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă pe următorii trei ani, respectiv indicatori de utilizare a serviciilor medicale, economico-finan­­­­ciari, de management al resurselor umane, de calitate. Apoi, să dezvolte serviciile complementare sau alternative în cadrul unităţii spitaliceşti şi crearea unei percepţii publice pozitive a beneficiarilor asupra serviciilor furnizate. Nu e o premieră că folosim management privat în Gorj. Lucrul acesta l-am mai făcut. Mi-aş dori ca firma de management să dezvolte o serie de servicii medicale, cu noi specialităţi şi să atragă medici tineri. Trebuie să avem o Secţie de chirurgie toracică sau de neurochirurgie. Cred că şi la Secția de boli interne trebuie să fie anumite transformări. A crescut incidenţa bolilor renale şi hematologice şi trebuie să adaptăm serviciile medicale la ceea ce se întâmplă. E nevoie să atragem mai multe fonduri, să ne deschidem mai mult şi să avem o competiţie. Politica de cadre o va face numai firma de management“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Evaluare timp de 90 de zile

Administratorul firmei SC Tetraedru Medical Consulting SRL din Ilfov, Dorel Dumitraş, a precizat că Spitalul Judeţean din Târgu Jiu va fi supus unei evaluări în următoarele 90 de zile. Evaluarea va avea ca scop realizarea unui raport care să vizeze situaţia economico-financiară, baza materială şi situaţia referitoare la resursele umane din unitatea medicală. „Vrem să existe o colaborare foarte bună între manager, corpul medical şi Consiliul Judeţean. Noi aplicăm principii de management care nu sunt inventate de noi. Urmărim creşterea calităţii actului medical printr-o serie de măsuri care vizează creşterea veniturilor din contractul cu CAS şi a veniturilor proprii din servicii şi sponsorizări. De asemenea, urmărim să reducem cheltuielile logistice, cheltuieli legate de consumabile şi utilităţi. Timp de 90 de zile vom lucra cu actuala conducere şi vom vedea rezultatele. Vom avea un nou regulament de ordine interioară, cu fişe de post, cu program de lucru, ca să nu mai fie probleme cu medicii care au şi cabinete private. Atunci o să se ştie exact între ce ore sunt obligaţi să fie la serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS