10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrepturile pacienţilor, şi la Neuropsihiatrie şi Boli Infecţioase

Drepturile pacienţilor, şi la Neuropsihiatrie şi Boli Infecţioase

Campania Gazetei de Sud de conştientizare a pacienţilor asiguraţi în privinţa drepturilor pe care le au pe perioada spitalizării a ajuns ieri şi în alte unităţi medicale din Bănie. După ce luni afişele editate de GdS au fost lipite la Spitalul Judeţean de Urgenţă, mesajul nostru va putea fi văzut de acum şi la Spitalul de Neuropsihiatrie şi la cel de Boli Infecţioase „Victor Babeş“. Conducerile celor două spitale nu au avut nici un fel de problemă în a-i informa şi pe această cale pe bolnavii care ajung aici şi pe aparţinătorii lor că nu sunt obligaţi să cumpere medicamente şi materiale sanitare pe perioada internării şi nici să plătească pentru efectuarea de analize medicale. 
În cazul în care pacientul a plătit pentru astfel de lucruri, el este sfătuit să-şi ceară banii înapoi de la spital, pentru că asigurarea tratamentului până la rezolvarea cazului de boală cade numai în sarcina spitalului. Şi decontul de cheltuieli pe care fiecare pacient trebuie să-l primească la externare este important, în situaţia în care bolnavul a suportat anumite costuri din propriul buzunar pe timpul spitalizării. Decontul vă poate ajuta la recuperarea acestor bani.
Pe afişele campaniei pot fi citite şi textele de lege care le conferă pacienţilor internaţi toate aceste drepturi. Afişele pot fi zărite la avizierele celor două spitale, dar şi pe uşile de acces în respectivele unităţi sanitare şi la loc vizibil la intrarea în secţii. Campania GdS va continua până când mesajul de informare a pacienţilor va ajunge în toate spitalele din Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS