13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCetăţean polonez, condamnat pentru trafic de droguri

Cetăţean polonez, condamnat pentru trafic de droguri

Magistraţii Tribunalului Dolj au condamnat, luni, la şase ani de închisoare, un cetăţean polonez trimis în judecată pentru trafic internaţional de droguri după ce a încercat să intre cu peste şapte kilograme de canabis în România.
Edward Jankowiak, de 33 de ani, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat pe 7 octombrie 2012, la volanul unui autoturism Peugeot 307. Cetăţeanul polonez, care era însoţit de o tânără poloneză de 22 de ani, venea din Grecia şi se îndrepta către Polonia. Poliţiştii de frontieră au hotărât să facă un control de rutină autoturismului, folosind câinele de serviciu, care a semnalat existenţa în Peugeot a unor substanţe stupefiante. Ulterior, oamenii legii au chemat vameşii şi au efectuat un control amănunţit al maşinii cu care se deplasau cei doi polonezi, descoperind ascunse sub scaunele din faţă şi în roata de rezervă (foto) 20 de colete învelite în folie de plastic. În urma testelor preliminare, s-a stabilit că cele 20 de colete, cu greutatea totală de 7,72 kg, conţineau canabis. Fiind vorba de trafic internaţional de droguri de risc, cazul a fost preluat de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, care au cerut şi obţinut arestarea preventivă a lui Jankowiak, iar pe 14 noiembrie l-au şi trimis în judecată.
Inculpatul şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor, iar luni a fost găsit vinovat şi condamnat. Judecătorii Tribunalului Dolj au hotărât ca polonezul să execute şase ani de puşcărie pentru faptele sale şi au dispus ca acesta să rămână în arest. Hotărârea instanţei poate fi atacată cu apel de inculpat şi de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS