16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOpriţi din furat cu focuri de armă

Opriţi din furat cu focuri de armă

S-au tras focuri de armă miercuri seară în localitatea Recea din judeţul Mehedinţi. Trei bărbaţi au fost prinşi în flagrant de poliţişti în timp ce furau mai multe țevi de metal dintr-o firmă viticolă. Ţevile fuseseră încărcate într-o căruţă şi urma să fie vândute la centrele de profil.
Când şi-au dat seama că au fost descoperiţi, hoţii au luat-o la fugă, iar după o urmărire de câteva minute, poliţiştii au tras două focuri de avertisment, însă nici aşa cei trei bărbaţi nu s-au oprit. Doi dintre ei au reuşit să scape.
„Le-am scos din pământ, le-am încărcat în căruţă şi trebuia să mergem să le vindem cu 2,50 lei bucata. Am făcut-o din lipsă de bani. Ceilalţi doi băieţi care au fost cu mine s-au speriat când au auzit împuşcăturile şi au fugit“, a explicat tânărul de 19 ani care a fost prins.
Cei trei hoţi reuşiseră să scotă din pământ mai bine de 200 de ţevi, iar după ce le-au încărcat într-o căruţă au pornit-o spre centrul unde erau aşteptaţi să le vândă. Poliţia i-a descoperit însă înainte.
„Pe raza localităţii Recea din judeţul Mehedinţi au fost prinşi în flagrant trei bărbaţi, care încercau să fure 200 de ţevi metalice care proveneau de pe proprietatea unei societăţi viticole din localitate. Suspecţii au scos ţevile din pământ şi cu ajutorul unei căruţe urma să le transporte la un centru de colectare de fier. Cei trei bărbați au fost somaţi de către echipa operativă, însă aceştia au refuzat să se oprească, motiv pentru care s-a procedat la folosirea armamentului din dotare, fiind trase două focuri de avertisment. Doi dintre suspecţi au fugit, iar unul a fost prins“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.
În acest moment, un tânăr de 19 ani a fost prins şi reţinut pentru cercetări, iar ceilalţi doi bărbaţi sunt căutaţi.
Hoţii au acum dosar penal pentru furt calificat şi riscă până la șapte ani de închisoare. Ţevile au fost înapoiate societăţii viticole.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS