12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoi măsuri pentru asociaţiile de proprietari

Noi măsuri pentru asociaţiile de proprietari

Asociaţiilor de proprietari vor fi obligate să facă citirea apometrelor de apă caldă şi rece, din apartamentele craiovenilor, concomitent cu citirea apometrelor de branşament, pentru a nu mai exista diferenţe atât de mari între consumul indicat de apometrul general şi consumul individual pe apartamente. Decizia a fost luată joi, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la sediul SC TermoCraiova SRL între reprezentanţii furnizorului de căldură, ai Primăriei Craiova, ai Companiei de Apă Oltenia, ai firmelor de repartitoare şi ai asociaţiilor de proprietari. „Am pornit de la sesizările primite de la abonaţii noştri. Ştim cu toţii că există nemulţumiri în rândul proprietarilor, fiindcă lunar sunt nevoiţi să plătească un surplus de apă, aşa-zisele pierderi. Am discutat şi am ajuns la concluzia că ar fi bine că asociaţiile să facă citirile apometrelor din apartamente concomitent cu citirea contorului general. Aşa nu mai există discuţii. Am stabilit o astfel de măsură pe care o vom transmite reprezentanţilor tuturor asociaţiilor din Craiova“, a precizat Sabin Mihai, directorul tehnic al SC Termo.
Altă măsură pe care asociaţiile trebuie să o pună în practică este inventarierea spaţiilor comerciale de la parterul condominiilor, mai ales acolo unde există repartitoare. S-a luat această decizie ca urmare a faptului că deţinătorii acestor spaţii nu au încheiate contracte nici cu furnizorul de căldură al oraşului, nici cu asociaţiile, în concluzie nu participă la plata căldurii din spaţiile comune. Prin urmare, asociaţiile trebuie să treacă la plata căldurii din spaţiile comune atât societăţile comerciale, cât şi deţinătorii de centrale individuale.
„S-a discutat ca asociaţiile să urgenteze inventarierea spaţiilor comerciale, fiindcă şi acestea trebuie să participe la plata căldurii pe părţile comune. Cota se poate stabili dacă se ştie suprafaţa utilă, aceasta trebuie trecută în fişa blocului. De asemenea, s-a ridicat problema ca şi cei care au centrală de apartament să achite o cotă parte din căldura comună“, a precizat Mihai Romcea, reprezentantul unei firme de repartitoare din Craiova.
Măsurile sunt mult mai numeroase şi urmează să fie transmise asociaţiilor de proprietari din Craiova de către Serviciul coordonare asociaţii din cadrul Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS