Acasă Local Gorj Poliţistul-agresor s-a întâlnit cu victima la tribunal

Poliţistul-agresor s-a întâlnit cu victima la tribunal

Agentul-şef adjunct al Poliţiei Mătăsari, Constantin Alionescu din Mătăsari, Gorj, s-a întâlnit ieri cu victima sa, Vasile Croitoru. Poliţistul a fost trimis în judecată pentru trei infracţiuni de purtare abuzivă, după ce anul trecut i-a aplicat o corecţie în faţa unui magazin din Mătăsari tânărului Vasile Croitoru, pentru că acesta l-a stropit cu apă pe uniformă. Victima se deplasa cu maşina spre magazinul din centrul localităţii pentru a cumpăra cartofi şi pâine. Înainte de a staţiona, a trecut cu autoturismul printr-o baltă, iar stropi de apă au ajuns şi pe uniforma poliţistului care trecea prin zonă, în drum spre casă. Tânărul şofer a intrat în magazin să îşi cumpere alimentele respective, iar la ieşire a fost aşteptat de omul legii, care a decis să îi aplice o corecţie celui care i-a pătat uniforma cu noroi. Întregul incident a fost înregistrat de o cameră video de supraveghere instalată la intrarea în magazin.

Nu l-a bătut, s-a apărat

Prezent ieri la procesul în care este judecat la Tribunalul Gorj, poliţistul a declarat că nu l-a bătut pe cetăţean, ci doar s-a apărat. Agentul de poliţie susţine că, dacă ar fi avut loc o altercaţie serioasă, atunci victima nu ar fi primit numai cinci-şase zile de îngrijiri medicale. Alionescu a declarat că după terminarea procesului va cere despăgubiri procurorului, pentru că nu i-a acceptat toate probele la dosar şi pentru modul defectuos în care a fost realizată urmărirea penală. „Eu am sunat la 112 şi am spus că este vorba de o persoană recalcitrantă. A fost o altercaţie pentru că m-a stropit cu apă. Nu l-am lovit, doar m-am apărat pentru că a încercat să mă agreseze. Trebuia să mă apăr şi eu?! Dacă îl băteam de îl rupeam, nu venea cu un certificat cu cinci-şase zile de îngrijiri medicale. O să cer şi o expertiză pentru că sistemul de supraveghere video nu era autorizat complet. Am cerut şi strămutarea procesului şi voi cere la final şi daune procurorului care m-a anchetat în acest dosar“, a declarat agentul de poliţie. Victima Vasile Croitoru a declarat că vrea să i se facă dreptate pentru bătaia pe care a primit-o de la poliţist. Infracţiunea pentru care este judecat poliţistul este pedepsită cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version