14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBurse de 1.200 de euro pentru studenţii din Craiova

Burse de 1.200 de euro pentru studenţii din Craiova

Ambasada Franţei oferă burse pentru studenţii craioveni care doresc să urmeze un stagiu de formare şi specializare la oricare din instituţiile de învăţământ superior franceze

Înscrierile se vor desfăşura până pe 1 martie. Programul poate fi accesat de studenţi, masteranzi şi doctoranzi. Cuantumul bursei este între 1.000 şi 1.200 de euro pe lună. Aceeaşi sumă o pot primi însă şi juriştii, economiştii şi inginerii care doresc să beneficieze de un an de formare în management prin Programul Copernic. „Pentru această bursă, înscrierile se fac direct pe site-ul Ambasadei Franţei. Candidaţii pot aplica pentru orice universitate pe care şi-o doresc. După înregistarea candidaturilor, va urma selecţia, iar cei care vor fi admişi vor sta zece luni în Franţa, dacă sunt masteranzi, şi un an, dacă sunt doctoranzi. Banii din bursă vor fi suficienţi pentru a-şi acoperi cheltuielile curente, astfel că nu vor fi nevoiţi să se angajeze“, a precizat prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu, prorectorul Universităţii din Craiova.

Selecţie riguroasă

Studenţii care vor opta pentru o astfel de bursă de studiu vor avea de trecut şi peste o selecţie riguroasă. Evaluarea va fi făcută de către un comitet franco-român, care va verifica atât cunoştinţele lingvistice ale candidaţilor, cât şi pe cele de specialitate. „Nu există un număr de locuri pentru aceste burse. Scopul este acela de a-i selecta pe cei mai merituoşi. Este un examen extrem de dur, se vor lua în calcul inclusiv rezultatele din perioada anilor anteriori de studiu. Trebuie ştiut că se va pune accent în special pe cunoştinţele lingvistice. Candidaţii trebuie să aibă şi un certificat de vorbitor cel puţin pentru nivelul B2. Cei care au certificate de profesionişti, eliberate de ambasada franceză, au avantaj în această competiţie“, a precizat prorectorul Universităţii din Craiova.
Anual, centrul universitar craiovean a reuşit să aibă minimum doi studenţi admişi la bursele oferite de guvernul francez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS