Acasă Local Poliţişti de la IPJ Olt, audiaţi la Craiova

Poliţişti de la IPJ Olt, audiaţi la Craiova

Mai mulţi ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt, printre care şi şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, au venit, ieri-dimineaţă, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru a da câte o declaraţie în faţa procurorilor. Poliţiştii au fost chemaţi pentru audieri în cazul poliţistei Melania Renghea, cea care l-a acuzat pe fostul ei şef, Gheorghe Barbu, că ar fi violat-o şi ar fi plasat-o şi altor ofiţeri.
Renghea nu a venit ieri la audieri, însă a fost prezentă avocata sa, Mihaela Olaru. Când au intrat în sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, poliţiştii din cadrul IPJ Olt nu au făcut declaraţii. Numai Ion Şotea a spus că nu are emoţii pentru că este nevinovat. În schimba, avocata Mihaela Olaru a precizat că este vorba despre câţiva poliţişti ai IPJ Olt care trebuie să dea declaraţii în faţa procurorilor, în cazul acuzaţiilor de viol, şantaj şi ameninţare pe care clienta ei, Melania Renghea, le-a adus acestora. După mai bine de trei ore, când a ieşit de la audieri, Ion Şotea a precizat din nou că este nevinovat. „Am declarat în faţa procurorilor că sunt nevinovat. Nu am întreţinut relaţii sexuale cu Melania Renghea. Totul este o înscenare, iar autorităţile vor stabili adevărul. Nu înţeleg de ce a menţionat numele meu“, a spus Ion Şotea.
Pe 26 decembrie 2012, agenta Melania Renghea, din cadrul Secţiei Rurale Brâncoveni, s-a dus acasă la fostul ei şef, comisarul Gheorghe Barbu, şi l-a înjunghiat în abdomen. Înainte de a-l înjunghia, agenta a formulat un denunţ împotriva acestuia, dar şi împotriva altor poliţişti cu funcţii de conducere în cadrul IPJ Olt. Femeia susţine că Barbu a violat-o în repetate rânduri şi a „plasat-o“ şi altor colegi, dar şi şefului IPJ Olt, Ion Voicu. Cercetările în cazul acuzaţiilor poliţistei sunt făcute de procurorii  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version