14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Un deţinut acuză că a fost agresat în celulă

Mehedinţi: Un deţinut acuză că a fost agresat în celulă

Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Drobeta Turnu Severin acuză că a fost bătut de mai mulţi gardiani ai instituţiei, după ce în urma unei percheziţii efectuate în celulă au fost găsite telefoane, cartele SIM şi obiecte ascuţite. Familia bărbatului în vârstă de 34 de ani susţine că nici un obicet din cele găsite în celulă nu îi aparţine acestuia şi că a fost bătut pe nedrept, în urma agresiunii deţinutul alegându-se cu un braţ fracturat. Rudele bărbatului sunt decise să facă plângere împotriva celor care l-au bătut.

Conducerea penitenciarului spune că deţinutul are mai multe rapoarte întocmite pentru purtare abuzivă. Despre fractura de la mână, reprezentanţii penitenciarului spun că rana ar fi veche, fiind rezultată în urma unei îmbrânceli cu colegii de celulă. În plus, în timpul percheziţiilor efectuate în data de 7 ianuarie în celulă, deţinutul ar fi devenit agresiv, iar gardienii au fost nevoiţi să îl încătuşeze. În urma raportului medico-legal se va stabili dacă deţinutului i s-a fracurat mâna în urma unei agresiuni sau nu, dar până atunci conducerea penitenciarului a deschis o anchetă internă.

Florescu Constantin Cristinel se află după gratiile penitenciarului din Drobeta Turnu Severin, după ce a comis un viol, faptă pentru care a primit o pedeapsă cu închisoarea de zece ani, din care a ispăşit şase ani şi şapte luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS