8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnşelaţi prin telefon de un fals doctor

Înşelaţi prin telefon de un fals doctor

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj cercetează un tânăr de 25 de ani, din judeţul Teleorman, care sună diverse persoane fizice şi juridice din municipiul Craiova, se prezintă ca fiind un medic al Spitalului de Urgenţă Craiova şi le cere bani pentru diverse cazuri medicale grave. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au în lucru un dosar penal în care este cercetat un bărbat de 25 de ani, din judeţul Teleorman, despre care s-a stabilit că a sunat mai multe persoane fizice şi juridice din Craiova, prezentându-se în mod fals ca fiind medic la Spitalul de Urgenţă Craiova. În această calitate, tânărul a cerut de la cei pe care i-a sunat diverse sume de bani, motivând că sunt necesare pentru ajutorarea unor copii bolnavi, internaţi în Spitalul de Urgenţă Craiova.
Marţi, tânărul din Teleorman a fost adus la sediul IPJ Dolj şi audiat în baza plângerilor depuse de trei persoane pe care le-a sunat şi a încercat să le înşele cu diverse sume de bani. Pentru că asupra tânărului a fost găsită o listă cu mai multe numere de telefon, poliţiştii doljeni cred că acesta a contactat mult mai multe persoane şi este posibil ca unele dintre ele chiar să fi căzut victime ale înşelăciunii.
„Facem apel către toate persoanele care au fost contactate de acest fals doctor să ia imediat legătura cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, la numărul de  telefon 0251.407.500, interior 20261 sau 20174, pentru a fi în măsură să documentăm întreaga activitate infracţională a respectivei persoane“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.
Conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova a precizat pentru GdS că unitatea medicală nu are nici o legătură cu acest caz, în care o persoană se prezintă ca fals medic. „Medicii Spitalului de Urgenţă Craiova nu au nici o atribuţie în acest sens şi nu se implică în nici un fel în strângerea de fonduri pentru rezolvarea unor cazuri medicale“, a declarat dr. Dănuţ Tarniţă, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS