11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudenţia, sărbătorită de CCS Craiova

Studenţia, sărbătorită de CCS Craiova

Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) din Craiova, împreună cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, a organizat joi seară Gala Studenţilor Craioveni. Aceasta a avut loc în foaierul CCS Craiova, într-o atmosferă neconvenţională şi, cum a cerut-o evenimentul, tinerească.

Puţin după ora 19.30, cei ce treceau prin faţa Casei Studenţilor puteau să vadă un spectacol de lumini şi să audă muzică venind din interior. O scenă mică, cochetă şi de efect a fost aranjată în foaierul instituţiei, în timp ce studenţii erau aşezaţi pe scaunele din faţa ei.
Regizorul artistic, Nikos Themistocle, şi Aura Claudia Stan, consilier cultural în cadrul CCS Craiova, s-au ocupat de organizarea evenimentului ce a constat, în proporţii asemănătoare, în recunoaşterea meritelor, dar şi în distracţia tinerilor prezenţi acolo. După cum a mărturisit Nikos Themistocle, petrecerea nu a ţinut să fie una pretenţioasă, căci nu au fost suficiente fonduri pentru un cap de afiş, ci una în care toată lumea să se simtă bine.

Premii pentru ONG-uri şi studenţi

Premiile au fost numeroase şi s-au dus către trei mari categorii: ONG-uri care au avut parteneriat cu CCS în 2012, studenţi activi în CCS Craiova şi studenţi activi în ONG-urile craiovene. Unii dintre aceştia, mai ales din categoria studenţilor activi în CCS, au şi urcat pe scenă pentru numeroase momente artistice. Fie că a fost vorba de solişti vocali, de tineri care şi-au arătat atât talentul vocal, cât şi cel instrumental, sau de talente mai neobişnuite – beatboxing -, seara a fost o îmbinare reuşită între meritele studenţilor şi tinerilor implicaţi şi distracţia aferentă. De acest aspect s-a ocupat, ca prezentator, Tom Crîngureanu. Au fost organizate şi diferite concursuri cu tinerii din public, care au câştigat, la rândul lor, mici premii, iar accesul la eveniment a fost liber.
Deşi, timp de o lună, Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova nu a avut un director stabil, oamenii din instituţie au putut să facă posibile diverse evenimente. „S-au organizat trei manifestări pe repede înainte: concertul de colinde (Corul „Metropolitan“ din Bucureşti), spectacolul de stand up comedy („Un sfârşit de lume comic“) şi această gală, ce s-a dorit a se constitui într-o festivitate de recompensare a ONG-urilor şi studenţilor“, a declarat Nikos Themistocle pentru GdS.

ONG-uri premiate
În cadrul galei, ONG-urile premiate au fost cele de la Medicină (SSMC), Fizică (ASFF), Mecanică (OSFM), Stomatologie (SSSC), Economie şi Administrarea Afacerilor (ASFEAA), Ştiinţe Sociale (ASFIG), Litere (ASFL), Farmacie (OSFF), Agronomie şi Horticultură (ASFAH), Teologie (ASFT), Chimie (ASCB), Drept şi Ştiinţe Administrative (AFDSA), dar şi AIESEC, COS, Evolve, OSPPEC, Organizaţia Studenţilor Creştini Evanghelici, Centrul pentru Dezvoltare Comunitar Durabilă şi OSACE.

Trupe şi studenţi activi în CCS
Nici trupele şi artiştii nu au scăpat nepremiaţi în cadrul galei. Trupa Theatron, Laura Şerban (modă), revista CS Info, tinerii ce cântă muzică pop, folk, dar şi trupa No Antidote au fost premiaţi. Mai mult, pentru festivaluri şi apariţii TV a fost recompensată şi trupa CBC, ce se ocupă de un alt domeniu al artei: beatboxingul.

Studenţi voluntari în ONG-uri
Voluntariatul a fost şi el răsplătit. Studenţi voluntari în cadrul ASFFC, AIESEC, OSFM, Evolve, SSSC, ASFL, OSPPEC şi CDCD, 25 la număr, au fost poftiţi şi ei pe scenă să-şi ridice premiile ce le recunosc eforturile depuse în cadrul ONG-urilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS