21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRuxandra merită să fie ajutată!

Ruxandra merită să fie ajutată!

Povestea Ruxandrei Vancă, eleva de clasa a VII-a din Craiova, a impresionat o ţară întreagă. Organizaţia Salvaţi Copiii – filiala Craiova şi mai mulți artişti locali au fost puternic sensibilizaţi de acest caz prezentat de cotidianul Gazeta de Sud și doresc să-i redea copilei speranţa vindecării

Mâine, la mall-ul din Craiova, în intervalul orar 17.00 – 20.00, va vea loc un spectacol umanitar sub genericul „Ruxandra merită să fie ajutată!“, pentru a da acestei fetiţe șansa să vadă la fel ca toţi copiii. Vor fi amplasate urne în care cei care vor avea trecere prin mall pot face donaţii. „Ţelul este să strângem suma de 20.000 de euro pentru a putea plăti investigaţiile şi operaţia. Din discuţiile cu familia şi cu directorul şcolii la care învaţă fata am obţinut informaţia că Ruxandra poate avea şansa să vadă. Există posibilitatea unei intervenţii chirurgicale în Emiratele Arabe. Familia nu o poate ajuta, întrucât are un venit de doar 741 de lei pe lună. Sunt binevenite şi donaţiile de haine, jucării şi chiar alimente, care pot fi donate atât Ruxandrei, cât şi altor copii săraci“, a precizat Ştefan Timofticiuc, membru al trupei 7Fix, care s-a implicat în organizarea campaniei. Cei care vor avea o contribuţie cât de mică la recuperarea Ruxandrei vor fi răsplătiţi pe loc cu 250 de grame de fornetti.

O lecţie de viaţă

La numai 14 ani, Ruxandra a dat o lecţie de viaţă tuturor celor care o cunosc. Suferă de fotofobie congenitală, dar învaţă la o şcoală normală, Liceul „Traian Vuia“, şi, în ciuda problemelor cu vederea, face performanţă şcolară. Deşi este numai în clasa a VII-a, a reuşit să adune peste 30 de diplome la concursurile şi olimpiadele naţionale şi internaţionale de limba şi literatura română, matematică şi franceză.
Îşi face temele cu ajutorul a două aparate care îi măresc literele pe ecranul televizorului de acasă. Scrie destul de greu, dar nu şi-a pierdut niciodată răbdarea. Are doar speranţa că, într-o zi, va reuşi să vadă mai mult şi se va descurca singură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS