17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDe 11 zile în greva foamei

De 11 zile în greva foamei

Ion şi Adriana Olteanu, soţ şi soţie, se află de 11 zile în greva foamei, după ce, în urmă cu mai bine de două săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a decis să le facă plângere penală la Parchet pentru că au îndrăznit să meargă la uşa biroului lui, aflat în instituţia publică, şi să îi pună câteva întrebări.
Ca şi cum nu ar fi fost deajuns că au fost jigniţi de Adrian Duicu, care i-a făcut „slugile PDL-ului“, acesta a cerut poliţiei să îi amendeze cu câte 1.000 de lei pe fiecare pentru tulburarea liniştii publice. Pentru că se simt nedreptățiți și le este îngrădit dreptul la libera exprimare, cei doi soți au decis să intre în greva foamei, ei protestând împotriva politicii pe care o face preşedintele CJ Mehedinţi.
De 11 zile, soţii Olteanu nu au băut decât apă şi consumă ţigări, ambii fiind fumători. În tot acest timp, au mai primit alte patru amenzi pe motiv că scandările lor i-au împiedicat pe angajaţii CJ să îşi desfăşoare activităţile. Chiar şi în ziua de Crăciun, Ion şi Adriana Olteanu s-au aflat în stradă, protestând.
„Cum am spus, eu, Ion Olteanu, sunt un om liber şi nimeni nu-mi poate lua drepturile constituţionale „inviolabile”. Dovada este că soluţiile pronunţate de instanţă au fost unanim favorabile subsemnatului, deci amenzile aplicate au fost abuzive şi ilegale. În plus, am reuşit să creez un precedent în România pe care nimeni nu-l va putea vreodată ignora. Aşadar, amenzile pe care ni le aplicaţi acum sunt la fel de abuzive şi, ca atare, voi acţiona civil în judecată pe toţi cei implicaţi“, le-a transmis Olteanu autorităţilor judeţene.
Soţii Olteanu sunt decişi să rămână în stradă până când cineva îi va lua în seamă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS