9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnaţi pentru înşelăciuni cu maşini în leasing

Condamnaţi pentru înşelăciuni cu maşini în leasing

Administratoarea şi contabilul unei societăţi comerciale din municipiul Craiova au fost condamnaţi, miercuri, la zece, respectiv cinci ani de puşcărie, fiind acuzaţi că au înşelat două societăţi de leasing cu aproape 300.000 de euro, iar o altă firmă cu peste 100.000 de lei.

Dana Căliţoiu, de 50 de ani, din Craiova, administratoarea SC Friday Impex SRL din localitate, a fost reţinută de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor în octombrie 2011, fiind acuzată de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.
Din cercetările poliţiştilor de la Serviciul de Investigarea Fraudelor Dolj s-a stabilit că, între 15 octombrie şi 23 noiembrie 2009, femeia, în calitate de administratoare a SC Friday Impex SRL, a încheiat două contracte de leasing cu SC Afin Leasing şi SC Unicredit Leasing, ambele din Bucureşti, prezentând documente contabile „măsluite“. În baza acestor documente, craioveanca a pus mâna pe patru autoutilitare, în valoare de 237.000 de euro, dar şi pe un autoturism Audi A4, în valoare de 37.266 de euro, maşini pe care ulterior le-a vândut. În plus, poliţiştii au mai stabilit că, în martie 2011, femeia a înşelat o altă societate comercială, de data aceasta cu cereale. Dana Căliţoiu a fost acuzată că a indus şi menţinut în eroare reprezentanţii SC Interagro SRL Zimnicea, cu care a încheiat un contract de vânzare-cumpărare prin care se angaja să furnizeze cantitatea de 500.000 de kilograme de porumb boabe, fără să deţină însă cerealele pe stoc. Prin această operaţiune, femeia a creat societăţii din Zimnicea un prejudiciu în valoare totală de 100.440 de lei. După ce a fost reţinută, Căliţoiu a fost dusă la Tribunalul Dolj, instanţă care a emis pe numele ei un mandat de arestare preventivă care este valabil şi astăzi. În decembrie 2011, atât Dana Căliţoiu, cât şi contabilul firmei acesteia, Aurelian Mănescu, au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii. Miercuri, magistraţii Tribunalului Dolj i-au găsit vinovaţi pe cei doi inculpaţi şi i-au condamnat. Femeia a primit zece ani de puşcărie şi a fost obligată să dea banii înapoi celor trei firme păgubite, iar instanţa a menţinut arestarea preventivă în cazul ei. La rândul său, Mănescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar judecătorii i-au interzis să mai fie contabil timp de trei ani după ce va ieşi din puşcărie. Hotărârea de miercuri a Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS