Acasă Local Opt ani de puşcărie pentru că şi-a violat sora

Opt ani de puşcărie pentru că şi-a violat sora

Un bărbat, de 29 de ani, din comuna doljeană Giurgiţa, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de incest şi viol, după ce şi-a violat sora în prezenţa copilului acesteia, de cinci ani. Tânărul a comis fapta la nici două săptămâni după ce a fost eliberat din puşcărie. Ion Diaconu, de 29 de ani, din comuna Giurgiţa, a fost reţinut de poliţişti pe 30 septembrie, fiind suspectat că, în noaptea de 29 spre 30 septembrie, a intrat peste sora sa în cameră, a ameninţat-o cu un cuţit şi a întreţinut raporturi sexuale cu ea. Bărbatul nu a ţinut cont nici măcar de faptul că în aceeaşi cameră era şi copilul femeii, de cinci ani.
Diaconu nu este la prima infracţiune de viol, el fiind arestat în septembrie 2005 după ce şi-a violat mama şi a supus-o la perversiuni sexuale. Ulterior, a fost trimis în judecată şi condamnat de Judecătoria Segarcea la şapte ani de închisoare. A stat după gratii până pe 20 septembrie, anul acesta, iar după nici două săptămâni de când s-a întors acasă şi-a violat sora.
Pe 1 octombrie, Diaconu a fost arestat preventiv, iar pe 22 octombrie a şi fost trimis în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Segarcea. Inculpatul şi-a recunoscut fapta pentru a beneficia de o reducere a pedepsei, iar pe 20 noiembrie a şi fost condamnat la opt ani de puşcărie pentru comiterea infracţiunilor de viol şi incest.
Ion Diaconu a formulat recurs împotriva sentinţei date de judecătorii din Segarcea, dosarul fiind înregistrat luni pe rolul Curţii de Apel Craiova, instanţă care urmează să dea o hotărâre definitivă în acest caz.
Potrivit Codului Penal, incestul – raportul sexual între rude în linie directă sau între fraţi şi surori, se pedepseşte cu închisoarea de la doi la şapte ani, iar violul, cu închisoarea între trei şi zece ani.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version