10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBlocați în zăpadă

Blocați în zăpadă

Ninsoarea şi viscolul dau mari bătăi de cap șoferilor şi în judeţul Mehedinţi, circulația fiind întreruptă pe numeroase drumuri județene.
Astfel, mai multe persoane, printre care şi un copil de trei ani, au rămas blocate ieri în maşini pe drumul judeţean care face legătura între Drobeta Turnu Severin şi Baia de Aramă. Oamenii au plecat de acasă încă de la primele ore ale dimineţii, însă nici până la prânz nu reuşiseră să ajungă la destinaţie.
Drumarii nu fac nici ei faţă zăpezii, care este viscolită şi măsoară aproape 40 de centimetri în această parte a judeţului. Oamenii care au plecat de acasă pe jos s-au adăpostit în staţii de autobuz, unde aşteptau să ajungă la ei cineva.
Şoferii au încercat să se deblocheze singuri şi au dat la lopată zăpada de sub maşini, însă cu greu au reuşit să înainteze prin troiene.
„De unde să ştim că ne prinde viscolul pe drum? Bate vântul foarte tare şi aduce zăpada de pe câmp pe stradă şi nu mai putem înainta. Am rămas blocaţi, încercăm să dăm la lopată zăpada, să ne facem loc. Dacă nu reuşim, aşteptăm să vină după noi utilajele“, a spus un şofer blocat cu familia în zăpadă.
Blocat este și DJ 670, care face legătura între Drobeta Turnu Severin şi comuna Malovăţ. Un microbuz cu 15 persoane, precum şi mai multe autoturisme, printre care un echipaj al poliţiei, au rămas prizonieri în zăpadă. Pentru că nici după câteva ore de așteptare nu apăruseră utilajele pentru a debloca drumul, şoferii au încercat să îşi croiască drum cu lopeţile prin stratul de zăpadă, care avea jumătate de metru.
„Am aşteptat mai bine de două ore să vină cineva să ne scoată din zăpadă, dar nu am văzut nici un utilaj, aşa că am ieşit noi cu lopeţile să ne scoatem unii pe alţii. Nu este normal ce se întâmplă, este un drum judeţean, ar trebui să fie curățat, să se vadă asfaltul, nu cu zăpada de un metru pe el! Unde sunt utilajele, ce fac autorităţile, dorm? Ce facem, rămânem aici să îngheţăm, aşteaptă să moară cineva ca să se trezească?!“, au spus şoferii, supărați.
În drum spre autoturismele blocate, un echipaj al Poliţiei Municipale din Drobeta Turnu Severin a rămas și el blocat, nemaiputând să ajungă la oameni.
Microbuzul care a încercat să ducă călătorii la destinaţie nu a mai putut înainta, dar nici nu a primit sprijin din partea autorităţilor, care sunt responsabile cu deszăpezirea drumurilor.
„Am încercat să îi ducem pe oameni până la destinaţie, în localitatea Prejna, şi am cerut sprijin de la patronul firmei care se ocupă cu deszăpezirea în judeţ, dar nu am primit. Mai mult decât atât, mi s-a spus să nu mai deranjez cu telefoanele că nu este nici un drum blocat. Eu nu pot să duc oamenii până la destinaţie din cauza viscolului, iar utilajele nu apar de nicăieri. Noi degeaba avem cauciucuri de iarnă şi lanţuri, nu putem urca“, a spus patroana firmei de transport.
Ieri după-amiază, ninsoarea încetase în Mehedinţi, însă meteorologii anunţau viscol şi ger.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS