11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnare pentru cultivatorul de canabis

Condamnare pentru cultivatorul de canabis

Curtea de Apel Craiova a menţinut pedeapsa dată de Tribunalul Dolj

Craioveanul Bogdan Dane, de 31 de ani, rămâne condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pentru o perioadă de şase ani, a decis vineri Curtea de Apel Craiova, care a respins apelul inculpatului. Instanţa i-a menţinut astfel pedeapsa primită pe 2 mai 2012, la Tribunalul Dolj. Reamintim că Bogdan Dane a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pe 1 noiembrie 2011, după ce oamenii legii i-au depistat noua sa pasiune – agricultura. N-ar fi fost, însă, vreo problemă dacă ar fi cultivat altceva decât… canabis!

Cultura de la marginea oraşului

Povestea începe în vara anului trecut, când procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova şi ofiţerii antidrog ai Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate au aflat că mai mulţi tineri din Craiova au procurat din străinătate seminţe de canabis, pe care le-au plantat în ghivece, iar atunci când plantele creşteau suficient, le scoteau din ghivece şi le plantau pe terenuri virane de la marginea oraşului. Când plantele ajungeau la maturitate, membrii grupării culegeau frunzele, le uscau, le porţionau şi le vindeau la diverşi consumatori din Craiova.
În urma cercetărilor făcute de anchetatori împreună cu ofiţerii SRI Dolj, lângă un drum pietruit care porneşte din strada Luceafărului, pe un teren al Primăriei Cârcea, au fost descoperite mai multe plante de canabis, cu înălţimi între 40 şi 100 de centimetri. Oamenii legii au observat că plantaţia de canabis era îngrijită constant, pentru că pământul era umed, semn că plantele fuseseră udate de curând. De asemenea, plantele fuseseră puse la aproximativ trei metri una de alta pentru a se dezvolta cât mai bine, deci nu crescuseră întâmplător. Oamenii legii au pus la cale o… pândă, în urma căreia a fost identificat şi prins proprietarul plantelor.

Urmează recursul

În seara zilei de 5 septembrie 2011, după lăsarea întunericului, de plantaţia de canabis s-a apropiat o maşină cu farurile stinse. Autovehiculul a oprit, iar din el a coborât Bogdan Dane, care s-a apucat să ude plantele. Pe 14 septembrie 2011, Dane s-a dus din nou la plantaţia de canabis, pe care însă n-a mai apucat s-o mai ude, pentru că a fost ridicat de poliţişti şi procurori. În maşina lui au fost descoperite mai multe seminţe şi o pungă cu 15 grame de fragmente vegetale cu miros specific de canabis. A doua zi, în urma unei percheziţii domiciliare, anchetatorii au mai ridicat de la Dane încă patru plicuri cu fragmente vegetale de canabis. Acuzat de cultivare şi trafic de droguri de risc, Dane a fost deja condamnat de Tribunalul Dolj şi Curtea de Apel Craiova. Până acum a avut noroc, primind doar închisoare cu suspendare. Ultimul cuvânt îl va avea însă instanţa supremă, cea care va judeca recursul inculpatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS