10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmbulanţă înzăpezită

Ambulanţă înzăpezită

Pompierii Detaşamentului din Vânju Mare au acţionat ieri-dimineaţă pentru deszăpezirea unei ambulanţe, care a rămas blocată în zăpadă între localităţile Livezile şi Izvorălu de Jos din judeţul Mehedinţi. Autospeciala trebuia să ajungă de urgenţă la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, transportând un pacient în vârstă de 56 de ani cu o hemoragie digestivă. Stratul de zăpadă nu depăşea zece centimetri, însă din cauza viscolului, ambulanţa nu a mai putut înainta.
Solicitarea s-a înregistrat la ora 9.40, însă la ora 12.00 ambulanţa încă nu plecase spre spital, pentru că rămăsese blocată în zăpadă.
„Am primit apelul la ora 9.40 şi în 20 de minute am ajuns în localitate, dar am mers foarte greu din cauza zăpezii, am rămas blocaţi şi nu am mai putut înainta, aşa că am plecat pe jos până acasă la pacient, unde l-am găsit într-o stare alterată, cu o tensiune 22, dar i-am administrat medicaţia corespunzătoare şi am reuşit să îi reduc tensiunea la 13. Acum starea lui este stabilă, dar va merge la spital“, a spus medicul de pe ambulanţă. În sprijinul pompierilor au venit şi localnicii, care au împins autospeciala pe porţiunea de drum acoperită cu zăpadă.
„Stratul de zăpadă nu este mare, nu are nici zece centimetri, dar nu am reuşit să deszăpezim drumul până acum din cauza vântului, dar vom intra şi pe această porţiune şi îl vom debloca. Nu ne putem pune în faţa intemperiilor. Oamenii au sărit în ajutorul ambulanţei, i-au ajutat pe pompieri. Acum totul este în regulă“, a spus primarul din comuna Livezile.
În cele din urmă, pacientul a ajuns în siguranţă la Spitalul din Drobeta Turnu Severin, unde a rămas internat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS