11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSecţiunea 1 din DJ 561B, inaugurată de CJ Dolj

Secţiunea 1 din DJ 561B, inaugurată de CJ Dolj

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a inaugurat miercuri dimineaţă secţiunea 1 a DJ 561B. Proiectul a vizat reabilitarea infrastructurii rutiere pe traseul Horezu Poenari – Gângiova – Comoşteni – Zăval, pe o lungime de 11 kilometri, şi reabilitarea a 1,8 kilometri din strada Tsanko Tserkovski din localitatea Mizia (Bulgaria).

„Începe să se contureze un drum foarte interesant“

Panglica a fost tăiată de preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, în fiecare dintre cele trei comune prin care trece drumul: Gighera, Gângiova şi Valea Stanciului. Alături de el au fost primarii comunelor, Florea Neacşu (Gighera), Cristache Preda (Gângiova) şi Ionel-Ovidiu Gîngioveanu (Valea Stanciului), care s-au arătat bucuroşi de investiţia făcută în localităţile lor şi speră ca acest drum să fie un impuls pentru investitorii străini care au acum condiţii propice circulaţiei. „Sperăm ca fiii noştri să vină mai des acasă de la Craiova. Ne dorim să terminăm drumul şi să-l aducem până la Segarcea. În mandatul acesta, e promisiunea noastră. Oamenii au acum şanţuri pereate, au locuri unde pot parca maşinile, deci s-a petrecut ceva în viaţa lor. Dacă punem la socoteală că şi drumul de la Valea Stanciului la Murta este realizat, pe partea cealaltă, până la Cârna, s-a făcut altul şi la primăvară va începe drumul de la Craiova până la Bechet, începe să se contureze un drum foarte interesant“, a mărturisit Ion Prioteasa.
Proiectul, ce a reunit CJ Dolj (partener lider) şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a costat aproximativ opt milioane de euro din fonduri europene. Obiectivul general al lucrării a fost să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a regiunii transfrontaliere, ca o consecinţă a facilitării mobilităţii bunurilor, serviciilor şi persoanelor între România şi Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Bechet-Oreahovo.
Drumurile laterale incluse în proiect, 68 la număr, au fost amenajate pe o lungime de 50 de metri, prin asfaltare. Au fost realizate şi podeţe pentru facilitarea accesului la proprietăţi, iar în zonele cu case ale fiecărei comune, carosabilul a fost încadrat cu borduri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS