8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎntreţinerea, plătită la bancă

Întreţinerea, plătită la bancă

O asociaţie de proprietari este singura din Craiova care a introdus un nou mod de plată a întreţinerii. Este vorba de Asociaţia de Proprietari Piaţa Unirii, ai cărei locatari îşi plătesc de luni bune întreţinerea la bancă. Reprezentanţii respectivei asociaţii consideră că în acest fel elimină din start orice probleme cu cheltuielile. Folosirea acestui mod de plată a facturilor, a salariilor angajaţilor sau a cheltuielilor gospodăreşti i-a adus asociaţiei o diminuare a costurilor de aproape 12.300 de lei pe trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu anul trecut. Preşedintele asociaţiei, Dan Rotariu, spune că cel mai greu i-a fost să-i convingă pe proprietari. „Iniţial, am adunat acordurile proprietarilor. Ne-am interesat de o bancă unde costurile cu administrarea unui cont să fie minime şi am găsit cu doar cinci lei pe lună, apoi am deschis contul asociaţiei. Următorul pas a fost programul pe calculator pe care l-am găsit pe un site şi un programator din Bucureşti ni l-a făcut. În Craiova, nu am găsit un programator care să ne facă un astfel de program. După ce primim facturile de la furnizor, distribuim cheltuielile de întreţinere pe fiecare apartament. Proprietarul primeşte în cutia poştală o factură exact ca şi la celelalte utilităţi. Merge cu factura la bancă şi plăteşte întreţinerea. Plata se face cu cash, cu cardul şi internet-banking“, explică preşedintele Asociaţiei de Proprietari Piaţa Unirii, Dan Rotariu.
Pe respectiva notă de plată sunt trecute pe lângă costurile utilităţilor pe o lună şi cheltuielile gospodăreşti cum ar fi hârtie pentru copiator, mătură, becuri, dar şi cu cât cotizează respectivul proprietar la salariile angajaţilor şi reprezentanţilor asociaţiei.

Plăţi on line

La rândul lor, furnizorii şi angajaţii, dar şi alte firme care contractează diverse servicii cu asociaţia de proprietari sunt plătiţi on line, cu ordin de plată electronic. În acest fel nu se pot strecura greşeli, nu se pot pierde facturi şi orice intrări şi ieşiri se pot verifica la terţ, adică la bancă. Acest mod de plată prezintă un avantaj fiindcă nu se mai pot face „jonglerii“ cu facturi sau chitanţe false. Acest mod de plată al întreţinerii i-a adus respectivei asociaţii o scădere a cheltuielilor de la 108.288 lei, cât erau în anul 2011, la 96.012 lei.
Maria Cernătescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS