9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA jefuit victima unui accident şi a fost condamnat definitiv

A jefuit victima unui accident şi a fost condamnat definitiv

Tânărul de etnie romă care a jefuit o femeie care tocmai fusese lovită de o maşină în timp ce traversa strada a fost condamnat definitiv la doi ani de puşcărie pentru comiterea infracţiunii de furt calificat

Isam Mihalache, de 19 ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost trimis în judecată pe 10 mai, fiind acuzat de procurori că, pe 6 aprilie, a jefuit o femeie de 49 de ani care fusese accidentată în timp ce traversa bulevardul 1 Mai din Craiova.
Un şofer care a trecut prin zonă a filmat ce s-a întâmplat după producerea accidentului şi, astfel, a surprins doi romi, un bărbat şi o femeie, care furau din bagajele femeii care era rănită şi întinsă pe şosea. În imaginile filmate de şoferul craiovean se poate vedea cum cei doi romi s-au apropiat de victimă, i-au adunat bagajele şi le-au pus pe scuar. Bărbatul a profitat de faptul că celelalte persoane încercau să ajute victima accidentului şi a început să-i caute în bagaje. A luat ceva ce părea un portofel şi l-a băgat în buzunar, iar după aceea s-a apropiat de victima accidentului, timp în care femeia care îl însoţea a căutat în sacoşele victimei, a luat ceva şi a plecat împreună cu bărbatul. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că, iniţial, cei doi romi au încercat chiar să fure cerceii femeii lovite de maşină. Ulterior, poliţiştii doljeni i-au identificat şi prins pe cei doi romi, aceştia fiind Elena Iamandiţă, de 34 de ani, din Craiova, şi nepotul ei, Isam Mihalache, de 19 ani, din Drobeta Turnu Severin. Mihalache a fost arestat preventiv, pe 10 mai a fost trimis în judecată, iar în iulie a şi fost condamnat. Tânărul de 19 ani a primit trei ani de închisoare pentru furt calificat, faptă pedepsită cu închisoarea între trei şi 15 ani. Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu recurs de inculpat, iar săptămâna trecută, Curtea de Apel Craiova a dat o sentinţă definitivă în acest dosar. Judecătorii i-au redus pedeapsa cu un an şi au scăzut din cei doi ani de puşcărie cele şapte luni petrecute în arest.
În cazul Elenei Iamandiţă, procurorii au dispus continuarea cercetărilor într-un dosar separat şi efectuarea unei expertize psihiatrice, pentru că femeia a prezentat acte medicale prin care a arătat că nu are discernământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS