20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCalafatul trebuie inclus în circuitul turistic dunărean

Calafatul trebuie inclus în circuitul turistic dunărean

Marcel Marcea, candidatul Alianţei România Dreaptă în Colegiul 4 Senat Calafat-Băileşti, şi Cornel Popa, candidatul ARD în Colegiul 7 Camera Deputaţilor Calafat, s-au întâlnit, marţi după-amiază, cu alegători din municipiul Calafat. Cei doi candidaţi le-au prezentat cetăţenilor proiectul lor prin care municipiul Calafat poate fi inclus în circuitul turistic dunărean, ceea ce ar conduce la crearea de locuri de muncă şi la dezvoltarea economică a zonei. 

„Datorită amplasării pe Coridorul VII Pan-European Dunărea și pe Coridorul IV Pan-European, aripa sudică ce face legătura între Europa Centrală şi Orientul Mijlociu, Calafatul poate deveni un nod turistic foarte important, pentru că acum are două porţi de intrare: una este podul peste Dunăre, iar cea de-a doua este portul. Este nevoie de investiţii în infrastructura rutieră şi este nevoie de proiecte pentru apă şi canalizare în Basarabi şi Golenţi. Mă voi implica activ pentru ca faleza Dunării să intre într-un program de reabilitare cu fonduri europene. Acesta ar fi un punct de pornire pentru punerea Calafatului pe harta turistică dunăreană. Nu este normal ca vasele de croazieră să oprească la Vidin şi la Calafat nu, pentru că turiştii au ce vedea la Calafat: este un oraş frumos, cu monumente istorice şi biserici deosebite – Monumentul Independenţei, Biserica Grecească, ctitorită de Hagi Panait Theodoru în urmă cu aproape 150 de ani etc. şi trebuie promovat aşa cum merită, nu aşa cum nu s-a făcut până acum. Am reuşit să reînviem Băileştiul, vom reuşi şi la Calafat, mai ales că odată cu darea în funcţiune a podului, premizele au fost deja create. Cornel Popa şi cu mine suntem singurii candidaţi pe acest colegiu care suntem oameni de-ai locului, iar locuitorii din Calafat ar face bine să voteze oameni de-ai lor care nu sunt turişti prin acest colegiu”, a spus Marcel Marcea.
Şi Cornel Popa, candidatul ARD în Colegiul 7 Camera Deputaţilor Calafat, a afirmat că municipiul poate renaşte odată cu dezvoltarea turistică. „Trăiesc aici şi ştiu foarte bine care sunt problemele şi de ce are nevoie această zonă. Nimeni nu se poate implica mai bine decât noi pentru a pune în aplicare proiectele pentru dezvoltarea Calafatului, pentru că nimănui nu îi pasă mai mult de aceste locuri decât celor care trăiesc aici. Trebuie să începem dezvoltarea Calafatului, nu mai putem lăsa lucrurile în letargie, fiindcă soluţiile nu vin de la sine sau de la alţii”, a spus Cornel Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS