20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCandidații ARD au câștigat simpatia alegătorilor din cartierul Rovine

Candidații ARD au câștigat simpatia alegătorilor din cartierul Rovine

Candidatul ARD pentru Colegiul 2 Senat, Dan Cherciu, împreună cu candidaţii ARD pentru Colegiul 3 şi 4 Camera Deputaţilor, Laurenţiu Mândrea şi Dorin Mărgărit, alături de foarte mulţi susţinători, s-au întâlnit cu alegătorii din cartierul Rovine.

Craiovenii au semnalat candidaţilor ARD principalele probleme cu care se confruntă, cea mai arzătoare fiind lipsa locurilor de muncă şi, implicit, criza financiară.
În acest context, Dan Cherciu a declarat că ieşirea din criză se poate face numai prin creşterea semnificativă a locurilor de muncă. „Aceasta se poate realiza prin reducerea impozitului pe venitul personal şi profitul societăţilor, precum şi prin reducerea poverii fiscale a angajatorului, prin reducerea ratei contribuţiilor sociale. O fiscalitate redusă, sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi sprijinirea tinerilor antreprenori poate fi cheia ieşirii din criză” – a mai afirmat Dan Cherciu.

Atragerea investițiilor străine, o prioritate

În opinia lui Laurenţiu Mândrea, atragerea investiţiilor străine este una dintre soluţiile majore care pot relansa piaţa forţei de muncă în Craiova. „Fiind un oraş cu o industrie structurată, depinde doar de noi să convingem investitorii că în Craiova se merită să se investească.” Conform lui Laurenţiu Mândrea, sunt necesare crearea unor departamente în afara ţării care să prezinte firmelor transnaţionale şi ţărilor occidentale oportunităţile pe care Craiova le oferă. Aceste centre de atragere a investiţiilor pot fi făcute atât prin implicarea adiministraţiilor locale, cât şi a Camerei de Comerţ Oltenia.
Locuitorii cartierului Rovine sunt nemulţumiţi şi de lipsa curăţeniei şi vor ca Serviciul de Salubritate să-şi facă datoria. În calitate de consilier local, Dan Cherciu cunoaşte foarte bine această problemă. Candidatul ARD le-a spus alegătorilor că „se intenționează scoaterea la licitaţie în primăvara anului viitor a acestui serviciu. Personal nu văd un lucru rău în privatizare, cu condiţia unei totale transparenţe a licitaţiei şi, mai ales, în condiţia asigurării unei concurenţe reale. Legislaţia actuală impune ca o astfel de privatizare să se facă în favoarea unei singure companii, ceea ce înseamnă să se transforme un monopol de stat într-unul privat cu consecinţe negative asupra prețului și calității serviciilor” – a mai spus Dan Cherciu.

Concurența duce la creșterea calității serviciilor

Candidatul ARD pentru Colegiul 2 Senat a dat un exemplu care să vină în sprijinul afirmaţiilor sale: „Eu sunt pentru acordarea dreptului la prestarea unor astfel de servicii către cât mai multe societăţi (interzicând împărţirea sau zonarea teritoriului). Uitaţi-vă la piaţa telefoniei mobile unde doar concurenţa a făcut ca preţurile să scadă de câteva ori faţă de momentul lansarii serviciului, iar calitatea şi multitudinea serviciilor să crească permanent. Dacă voi ajunge în Parlament, voi iniţia o astfel de lege care să desfiinţeze apariţia monopolurilor private”.
Craiovenii din Rovine s-au plâns şi de numărul mare al câinilor comunitari. De asemenea, ei doresc reamenajarea părculeţului din zona Poştei şi mărirea spaţiilor verzi.

Câinii comunitari, o problemă a colegiului 4

„Eu am propus deja un proiect pentru rezolvarea acestei probleme” – a declarat Dan Cherciu. „Este vorba practic de un complex de soluţii care include, în primă fază, construirea unui adăpost pentru 300 – 500 de câini, dintre cei mai agresivi. În plus, eu militez pentru încurajarea adopţiilor, iar cei care fac asta să beneficieze de reducerea impozitului pe clădire sau teren” – a declarat în final candidatul ARD pentru Colegiul 2 Senat, Dan Cherciu.
Deşi dezamăgiţi de lumea politică, cetăţenii cartierului Rovine au promis că vor vota INIMA, cu speranţa că în sfârşit Craiova va redeveni unul dintre motoarele economiei româneşti şi europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS