14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalInspectorul Voinescu, prins cu mită

Inspectorul Voinescu, prins cu mită

Ofiţerii anticorupţie şi procurorii doljeni au reţinut vineri, în urma unui flagrant, un inspector al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, care primise 500 de lei de la administratorul unei firme pentru a nu-l sancţiona

Dr. Marian Voinescu, fost director al Inspecţiei Sanitare de Stat Dolj, în prezent inspector al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, este acuzat de procurori de comiterea infracţiunii de luare de mită, după ce i-a cerut bani unui patron pentru a nu-l amenda.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în cursul zilei de joi, inspectorul Marian Voinescu a făcut controale la mai multe societăţi comerciale din judeţul Dolj, iar la una din satul Padea, comuna Drănic, a descoperit nereguli. Pentru a nu-l sancţiona pe patron, Voinescu i-a „sugerat“ acestuia să facă rost de 500 de lei şi să vină la Craiova pentru a lămuri „încadrarea juridică“ în funcţie de neregulile descoperite. Administratorul societăţii din Padea a sunat însă ofiţerii Serviciului Anticorupţie Dolj, care împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi lucrătorii SRI Dolj au pus la punct un flagrant.
Vineri, potrivit înţelegerii, denunţătorul s-a prezentat cu banii ceruţi de Voinescu la sediul DSP de pe strada Lămâiţei din Craiova. După ce a luat cei 500 de lei, bani care fuseseră marcaţi cu inscripţia „MITĂ“, inspectorul Voinescu a fost ridicat de anchetatori. Tot vineri, după ce l-au audiat pe Marian Voinescu, procurorii au constatat că acesta are printre atribuţiile de serviciu şi sarcini de control, motiv pentru care au trimis dosarul colegilor de la DNA. Inspectorul Voinescu va fi cercetat în continuare de procurorii Anticorupţie, care până vineri seară nu hotărâseră dacă îl prezintă sau nu pe inculpat în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.
Marian Voinescu este al doilea angajat al DSP Dolj care a făcut cunoştinţă cu ofiţerii Anticorupţie în ultimii doi ani. Manuela Militaru, economistă din cadrul DSP Dolj, a fost reţinută în martie 2011 sub acuzaţia de trafic de influenţă. Procurorii au stabilit că femeia a primit aproximativ 40.000 de euro de la mai multe persoane cărora le promitea că le ajută să se angajeze la diverse instituţii din judeţul Dolj. În decembrie 2011, Manuela Militaru a fost condamnată definitiv la trei ani de puşcărie şi obligată să dea banii înapoi „clienţilor“ săi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS