6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoar doi reţinuţi din cei 22 de suspecţi

Doar doi reţinuţi din cei 22 de suspecţi

Cei 22 de suspecţi aduşi în Mehedinţi în urma descinderilor de luni au aflat ieri-dimineaţă verdictul judecătorilor de la Tribunalul Drobeta Turnu Severin. Dintre cei 11 reţinuţi pentru 24 de ore, doar doi au primit mandate de reţinere pentru 29 de zile, ceilalţi având interdicţie de a părăsi ţara până la finalizarea cercetărilor. Toţi sunt acuzaţi de evaziune fiscală. Procurorii DIICOT şi poliţiştii din Mehedinţi, Timiş şi Bucureşti vizează o grupare infracţională suspectată că a emis facturi fictive şi a încasat ilegal TVA. Toţi cei aduşi în Mehedinţi la audieri luni sunt suspecţi că au constituit un grup infracţional şi ar fi spălat importante sume de bani cu ajutorul a 134 de firme prin intermediul cărora au fost emise facturi fictive în valoare de opt milioane de euro.
Printre suspecţi se găsesc şi nume de importanţi oameni de afaceri, care ar fi făcut mai multe afaceri ilegale cu romii din Strehaia.
Una dintre persoanele suspectate de evaziune fiscală este şi patroana unui important lanţ farmaceutic din Timişoara. Femeia a fost reţinută 24 de ore în arestul IPJ Mehedinţi, însă a a fost eliberată. La aflarea verdictului a spus că este nevinovată şi că, dacă va fi nevoie, este dispusă să restituie toţi banii despre care se presupune că i-ar deţine ilegal. „Mi s-a spus că s-a găsit o sumă de 20 000 de lei care nu se justifică pe facturile societăţilor mele. O să cer un bilanţ şi, dacă se va găsi vreo neregulă, voi restitui către stat şi ultimul leu, pentru că eu nu am de ce să fiu implicată în aşa ceva“, a declarat patroana din Timiş. Nici oamenii de afaceri din Drobeta Turnu Severin nu au scăpat, patronul unei mari societăţi de materiale de construcţii fiind în vizorul procurorilor.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS