10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDincă: Inima României este economia!

Dincă: Inima României este economia!

Crearea locurilor de muncă este, în viziunea candidatului ARD pentru un mandat de senator în Colegiul 1 din Dolj, Mărinică Dincă, cheia pentru refacerea echilibrului economic, dar și pentru aducerea acasă a miilor de familii care au plecat peste hotare în căutarea unei vieți mai bune.
Se vorbește deseori despre economie în termeni abstracți. Cuvinte precum „inflație“, „deficit“ sau „Produs Intern Brut“ nu spun nimic craiovenilor fără pregătire de specialitate și, în general, românilor, însă sunt concepte de funcționarea cărora depinde traiul lor zilnic. Locuitorii acestui oraș resimt lipsa banilor și știu că principalul motiv este șomajul, aflat la cote ridicate.
Mărinică Dincă, propunerea Alianței România Dreaptă pentru fotoliul de senator în Colegiul 1, consideră că locurile de muncă nou-create sunt soluția pentru readucerea pe linia de plutire a unei economii zdruncinate de criza de pe plan european, dar și de instabilitate. „Alianța de dreapta pe care o reprezint asta își propune: să ia măsurile economice care să ducă la crearea de noi locuri de muncă și la refacerea clasei de mijloc, lovită de criza economică și financiară din ultimii ani. Inima României este economia! Poate că sloganul nostru, «Repornește inima României», nu este cel mai potrivit, pentru că economia nu a încetat niciodată să existe, însă în momentul de față suferă enorm din cauza incapacității actualilor guvernanți de a lua decizii bune“, a spus Mărinică Dincă.

„Trebuie să aducem acasă familiile dezrădăcinate“

Consilierul local leagă lipsa locurilor de muncă de rezultatele dezastruoase ale recensământului efectuat în 2011 în Craiova, conform cărora municipiul numără cu 60.000 de locuitori mai puțin față de populația din 2002. „Fără locuri de muncă, tinerii pleacă. Din punctul meu de vedere, este atât o chestiune economică, pentru că mai mulţi locuitori cu locuri de muncă generează venituri mai mari la buget și, implicit, resurse pentru investiții, dar şi o chestiune sentimentală, pentru că nu cred să existe om în acest oraș care să nu aibă un prieten sau o rudă plecată departe. Avem datoria de a crea locuri de muncă pentru copiii noştri, trebuie să aducem acasă familiile dezrădăcinate“, susține candidatul ARD în Colegiul 1 Senat.

Firmele, lăsate să se dezvolte

Mărinică Dincă este de părere că, pentru a reporni motoarele economiei, pentru a permite dezvoltarea firmelor, în mod special a celor care activează în producție și IT, și, implicit, pentru a crea locuri de muncă, mediul de afaceri are nevoie, mai mult decât orice, de liniște. „Sigur, facilitățile fiscale pe care le-am propus, între care se numără reducerea cotei unice de la 16 la 12% și reducerea contribuțiilor la asigurările sociale aflate în sarcina angajatorului, sunt văzute cu ochi buni de oamenii de afaceri, dar ei nu cer taxe mai mici, ci să fie lăsate să își facă treaba, să se extindă, să își găsească noi piețe de desfacere. Instabilitatea, politică sau economică, are un efect imediat asupra cursului de schimb, iar acest lucru se poate transforma într-o catastrofă“, a spus candidatul ARD pentru mandatul de senator în Colegiul 1 din Dolj, Dincă adăugând că numai conlucrarea tuturor factorilor de decizie de la nivel local, de la administrația publică locală, consiliu județean și prefectură până la parlamentari, va duce la reducerea diferenței de trai existente între craioveni și locuitorii unor orașe mai dezvoltate ale țării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS