13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSarmizegetusa şi Ansamblul Brâncuşi, vizitate on-line

Sarmizegetusa şi Ansamblul Brâncuşi, vizitate on-line

Institutul Naţional al Patrimoniului, instituţia aflată în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, a lansat, recent, site-ul 360.inp.org.ro, informează Mediafax. Acesta este locul în care iubitorii monumentelor de importanţă istorică din România le pot vedea pe acestea chiar şi din faţa computerului.
Lansarea spaţiului virtual face parte din proiectul „360 – O incursiune virtuală în patrimoniul cultural naţional“. Noul site interactiv include 20 de ilustraţii video şi 20 de tururi virtuale, fiecare conţinând mai multe panorame de 360 de grade.
Printre obiectivele ce pot fi vizitate se numără cetatea de la Sarmizegetusa Regia (jud. Hunedoara), Ansamblul monumental „Calea Eroilor“ din Târgu Jiu (jud. Gorj), Muzeul Cetăţii Histria (jud. Constanţa), Curtea Veche (Bucureşti), Muzeul Unirii (Iaşi), Centrul istoric Sighişoara (jud. Mureş) sau Mănăstirea Hurezi (jud. Vâlcea).
Din punct de vedere tehnic, turul virtual la 360 de grade este obţinut prin interconectarea mai multor panorame virtuale, adică imagini obţinute prin îmbinarea mai multor fotografii. Acestea oferă utilizatorului posibilitatea să vadă spaţiul înconjurător la 360 de grade pe orizontală şi la 180 de grade pe verticală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS