10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO tânără vrea să meargă din nou

O tânără vrea să meargă din nou

Ramona Ciobanu, din Târgu Jiu, o tânără imobilizată în urma unui accident rutier, visează să meargă din nou. Singura posibilitate a tinerei de a se deplasa este căruciorul cu rotile. În urmă cu şase ani şi jumătate, o singură secundă i-a schimbat Ramonei destinul. După absolvirea Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti, Ramona Ciobanu a lucrat patru ani la o firmă din Bucureşti. În fiecare an, obişnuia să vină să petreacă sărbătorile pascale alături de familie. La fel s-a întâmplat şi în urmă cu şase ani şi jumătate, când a venit la Târgu Jiu, să fie alături de părinţi. În prima zi de Paşti, familia Ciobanu a decis să meargă într-o vizită la Mănăstirea Tismana. A fost ultima dată când Ramona a mers pe propriile picioare, de la scara locuinţei familiei şi până la maşină. În drum spre mănăstire, autoturismul a fost implicat într-un grav accident rutier, în urma căruia viaţa Ramonei Ciobanu a fost schimbată definitiv. După ore de luptă pentru supravieţuire, de la locul accidentului şi până la spital, diagnosticul pus de medici a fost nemilos: traumatism vertebro-medular-cervical la nivel C5-C6, cu secţionarea completă a măduvei spinării și tetraplegie: paralizie de la gât în jos. A suferit o operaţie, vertebrele i-au fost puse la loc şi fixate cu o plăcuţă metalică, iar de atunci face recuperare.

Un licăr de speranţă

În ciuda faptului că a ajuns să depindă de scaunul cu rotile, medicii i-au recomandat Ramonei să nu renunţe la tratamente şi la exerciţiile de recuperare. Ani de zile, bugetul familiei a fost cheltuit pentru salvarea Ramonei Ciobanu. Rămasă fără posibilităţi materiale pentru a se trata, astfel încât să poată merge din nou, tânăra solicită ajutorul semenilor „Investigaţiile medicale sunt un chin permanent. Nu ştiu exact ce mă doare. Medicii caută şi caută. Mă întristez, dar mă ridic şi nu sunt învinsă de nimic şi de nimeni, niciodată. Dar acum, pentru a continua, am nevoie de ajutor. Nu pot şi nu vreau să mă opresc pentru că
nu-mi mai permit financiar să-mi urmăresc drumul spre însănătoșire, spre vindecare. Vă rog, nu mă pot opri, nu mă lăsaţi să mă opresc aici. Pentru mine, o săptămână de pauză de gimnastică înseamnă o lună de recuperare pierdută“, a spus Ramona Ciobanu.

Cel mai important lucru: să meargă
din nou

Ramona Ciobanu povesteşte că de multe ori a fost tentată să renunţe, însă familia i-a fost mereu alături. Tânăra spune că de multe ori visează cum merge şi atunci dorinţa de a face acest lucru în realitate este de două ori mai mare. „Am încredere că într-o zi mă voi bucura iarăşi de viaţă şi de faptul că voi pleca pe picioarele mele, mă voi îmbrăca fără nici un ajutor. Nu mi-am pierdut speranţa, sunt optimistă şi sper să fiu ajutată pentru a nu mai avea nevoie de sprijinul mamei în permanenţă. Costurile recuperării sunt peste puterile şi veniturile noastre şi susţinute ani în şir, ne-au epuizat toate resursele proprii, astfel că acum orice ajutor mă poate duce mai aproape de visul meu: de a mă ridica din scaunul cu rotile în care sunt ţintuită momentan şi din patul în care nu pot face nici o mişcare fără ajutor. Orice ajutor mă poate duce mai aproape de a-mi îndeplini singurul vis pe care-l am acum: de a merge din nou“, a spus Ramona Ciobanu. Mai multe informaţii despre Ramona Ciobanu pot fi obţinute de la adresa de internet: http://www.getramonawalking.com/index.php.

Conturi bancare

Ciobanu Ramona Elena
Raiffeisen Bank-SMB
cod SWIFT RZBRROBU
RON: RO14 RZBR 0000 0600 0890 6196
EURO: RO30 RZBR 0000 0600 0890 6199

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS