10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScrisoare deschisă către comunitatea de afaceri din Oltenia

Scrisoare deschisă către comunitatea de afaceri din Oltenia

Într-o societate responsabilă, implicarea socială ar trebui să fie mai mult decât o simplă noţiune la modă. În orice ţară, cultura şi educaţia înfloresc atât cât le permit protectorii săi. Câţi dintre dumneavoastră ştiţi că în judeţul Dolj, de opt ani, se derulează programe educative cu finanţare din Norvegia? Companii cu oameni de bine din Bergen, persoane private, printre care mulţi tineri, donează o parte din veniturile lor pentru a sprijini programe educative în Oltenia. Cu siguranţă ştiţi că, în mediul rural, există mulţi copii care merg zilnic peste 5 km pe jos ca să ajungă la școală. Majoritatea trăiesc în condiţii precare şi au o dorinţă puternică de a învăţa.
Sub deviza „De la sărăcie către oportunitate“, Fundaţia Adina Stiftelsen din Craiova (www.fundatia-adina.ro) a investit până în prezent mai mult de 800.000 de euro în educaţia a peste 450 de copii şi tineri, preponderent din mediul rural.
Începând cu anul 2013, fundaţia urmează să se autofinanţeze, astfel încât, treptat, proiectele începute şi extinderea lor să fie susţinute cu fonduri obţinute de la comunităţile locale de business. Facem apel către companiile din regiunea Oltenia să devină partenerii noştri sociali pe termen lung pentru continuarea dezvoltării acestor programe. Azi, Fundaţia Adina lucrează cu 190 de copii, din care 130 sunt în programele after school din Goeşti, Fărcaş, Unirea şi Dioşti. Din totalul de 190, doar 60 de tineri cu rezultate de excepţie sunt susţinuţi financiar pentru continuarea studiilor liceale şi universitare. Cu toţii ne dorim să lucrăm cu oameni serioşi şi competenţi, dar câţi dintre noi investesc în educarea generaţiilor viitoare?
Rezultatele obţinute prin programele Fundaţiei Adina sunt remarcabile, cu atât mai mult cu cât activitatea fundaţiei este derulată doar de trei angajați şi peste 30 de voluntari. Echipa de la Craiova, formată din aceşti oameni responsabili şi cu suflet mare, a obţinut de curând Acreditarea de furnizor de servicii sociale. Continuarea poveştilor de succes însă necesită înainte de toate finanţare! Sprijinul autorităţilor locale, implicit al şcolilor partenere, nu este suficient! Apelăm la toţi cei care pot decide şi au posibilitatea, să redirecţioneze o parte din impozitul pe profit în beneficiul acestor programe educative, prin sponsorizări de până la 20% din impozit în limita a 3‰ din cifra de afaceri. Garantăm partenerilor transparenţă totală prin rapoartele financiare auditate şi accesul nelimitat al sponsorilor pentru a vizita copiii şi tinerii beneficiari.
Am venit la Craiova, pentru că ştim că aici nevoia de sprijin este acută.
Avem convingerea că mesajul nostru va sensibiliza mediul de afaceri din această regiune şi mulțumim anticipat tuturor celor care ni se vor alătura.
Pentru detalii despre programe vă invităm să vizitaţi: www.fundatia-adina.ro. Contact: Luminița Dincă, telefon: 0749.153.016. Asteptăm să ne contactaţi!
Aliz Kosza
Voluntar şi membru în consiliul director al Fundaţiei Adina Stiftelsen

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS