27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPedeapsă cu suspendare pentru judecătoarea Mladen

Pedeapsă cu suspendare pentru judecătoarea Mladen

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare a judecătoarei Carmen Mladen de la Curtea de Apel Craiova, acuzată de comiterea infracţiunii de şantaj alături de „partenerul“ său, Ionel Stoian.

Pe 14 iunie, Elena Carmen Mladen a fost arestată preventiv pentru comiterea infracţiunii de şantaj, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Odată cu magistrata din Craiova a fost arestat şi Ionel Stoian, împreună cu care femeia îl şantaja pe denunţător – Matei Catrinoiu, preşedintele PNŢCD Gorj. Potrivit anchetatorilor, în perioada 28 mai – 12 iunie 2012, judecătoarea Mladen şi Stoian „au constrâns, în mod repetat, un denunţător, parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare. Cei doi inculpaţi au urmărit obţinerea, în mod injust, a sumei de 5.000 de euro de la persoana vătămată“. Judecătoarea Mladen i-a cerut lui Catrinoiu suma de 5.000 de euro pentru ca presupusa lor idilă, inclusiv mai multe fotografii compromiţătoare, să nu fie făcute publice. După ce Catrinoiu a sesizat procurorii, pe 13 iunie, judecătoarea Carmen Mladen a fost prinsă în flagrant, în apropierea Gării de Nord din Bucureşti, după ce primise cei 5.000 de euro de la acesta, bani care fuseseră însă marcaţi de procurorii DNA. A doua zi, atât ea, cât şi Stoian au fost arestaţi preventiv pentru comiterea infracţiunii de şantaj. Ulterior, cei doi inculpaţi au şi fost trimişi în judecată, iar joi judecătorii Curţii de Apel Bucureşti s-au pronunţat.
Carmen Mladen a fost condamnată la trei ani şi şase luni de închisoare, iar Stoian – la doi ani, însă judecătorii bucureşteni au dispus suspendarea executării pedepselor şi punerea în libertate a inculpatei. Stoian a fost eliberat din arest pe 13 august printr-o decizie a Înaltei Curţi. Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs de inculpaţi şi procurorii DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS